Forma-1

Boullier: A Lotus tartani fogja a lépést

Lotus (lotus, kimi raikkönen, )
Lotus (lotus, kimi raikkönen, )

A Formula 1-ben versenyző Lotus csapatának legelső embere, Éric Boullier úgy véli, elég erősek lesznek a szezon során, hogy a legjobbakkal is felvegyék a kesztyűt.

Annak ellenére, hogy az utóbbi két versenyen, Monacóban, illetve Kanadában mindössze 3 pontot szerzett összesen a csapat két pilótája, az istállóban nem csüggednek és újra nagy eredményeket akarnak elérni.

Az idény kedvezően indult számukra, hiszen az első öt futamon öt dobogós helyet is szerzett a Romain Grosjean és Kimi Raikkönen által fémjelzett csapat.

A folytatásban azonban kevesebb sikerrel versenyeztek, így egyre föléjük nőtt pontszámban a Ferrari, a Red Bull és a Mercedes is.

Az egyéni világbajnoki küzdelmeket figyelembe véve Kimi Raikkönen nyolcpontos hátrányt halmozott fel a második helyezett Fernando Alonso mögött, illetve 44 egységgel marad el az éllovas Sebastian Vetteltől.

Boullier egy interjúban reagált a felvetésre, miszerint idén az enstone-i csapat talán már nem lesz harcban legnagyobb riválisaival szemben:

Ez egyáltalán nincs így. Monacóban volt esélyünk a meglévőnél jobb eredményt is elérni, Kanadában pedig szenvedtünk egy kicsit, de megtaláljuk a probléma forrását, ki tudjuk javítani a hibáinkat.”

Tanultunk az eddigi eseményekből és levontuk a következtetéseket az előző futamokból. A silverstone-i versenyre határozott stratégiával  érkezünk majd, hogy ismét dobogós helyekért harcolhassunk.”

Kimi Raikkönen versenyeken nyújtott teljesítménye kiegyensúlyozottnak mondható, ugyanis az elmúlt 24 verseny során minden alkalommal pontszerző helyen végzett. Ha Nagy-Britanniában is folytatni tudja ezt a sorozatát, akkor átadja a hétszeres világbajnok, Michael Schumacher rekordját a múltnak és egyedüli rekorder lesz ebben a statisztikában.

A Formula 1-es Brit-nagydíj időmérője szombaton 14 órakor, míg a verseny vasárnap szintén 14 órakor kezdődik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik