Forma-1

Kifakadt a Ferrari

ferrari (ferrari, )
ferrari (ferrari, )

A Ferrari egy honlapján megjelent blogbejegyzésben jelezte, hogy felháborítja a Mercedes ellen hozott enyhe ítélet.

The Horse Whisperer, azaz a Suttogó néven blogol hivatalos honlapján a Ferrari. Pénteken egy újabb bejegyzés jelent meg a ferrari.com-on, melyben természetesen a hét legnagyobb forma-1-es eseménye, a Mercedes és a Pirelli tesztbotránya kerül kivesézésre – olasz szemszögből.

“Most megtudtuk, hogy hiába bizonyosodik be valakiről a bűnössége, kiskapuk mindig is lesznek. Kissé zavaró, hogy a vétkes fél gyakorlatilag büntetlenül megússza, hogy jogosulatlan előnyre tett szert. Senki se mondja, hogy tesztelni egymagadban, Barcelonában azzal egyenlő, mint mikor kilenc másik csapattal Silverstone-ban teszed ugyanezt, egy sereg bizonyítani akaró fiatallal a volán mögött egy olyan pályán, ahol az idő még nyár közepén is változékony” – olvasható a ferrari.com-on.

“Kezd kissé unalmassá válni a Forma-1: hibázol, illegális eszközökhöz nyúlsz, de erre csak az a válasz érkezik, hogy változtass a következő versenyre, aztán majd meglátjuk mi lesz.”

Mint ismert, egy hónappal ezelőtt a Mercedes és a Pirelli közösen tesztelt Barcelonában, ám erre a jelenlegi szabályok szerint nem lett volna joga. A héten voltak a meghallgatások az ügyben a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) nemzetközi bíróságán, ahol igen enyhe büntetés született: a Mercedes AMG-t eltiltották a három hét múlva esedékes ifjoncteszttől és megrovásban részesítették az istállót.

A Pirelli mindössze csak utóbbit kapta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik