Forma-1

Korea és India is kieshet az F1-ből

forma-1 (forma-1, )
forma-1 (forma-1, )

Bár a jelen állás szerint rekordhosszúságú, 21 futamos világbajnokság jöhet 2014-ben, előfordulhat, hogy mégis csak az ideivel megegyező számú, 19 forduló marad, két verseny is veszélyben van.

A Kanadai Nagydíj hétvégéjén vált biztossá, hogy 2014-ben mind New Jersey, mind Oroszország ott lesz a 2014-es versenynaptárban, így jövőre minden idők leghosszabb, 21 futamos Forma-1-es idénye jöhet.

Már akkor megjegyeztük, hogy nem érdemes ezt biztosra venni, ugyanis a Koreai Nagydíj a kezdetek óta inog. Ezt támasztja alá a svájci Speed Week is, amely most arról ír, hogy a népszerűtlen, alacsony látogatottságú koreai verseny mögül egyre inkább kihátrálnak a helyi és állami támogatók, emellett pedig az Indiai Nagydíj is veszélyben lehet. Az idei futamra megvan ugyan a fedezet, de 2014 nagyon bizonytalan, a szervező Jaypee Sports a csőd szélén áll.


Az Indiai Nagydíj jövője sem biztosított
Fotó: AFP

Akárhány verseny is lesz, az gyakorlatilag biztosnak látszik, hogy az idény jövőre két héttel korábban, március 2-án kezdődhet, méghozzá Bahreinben. A közel-keleti királyság jól lobbizott, így megkapták a szezonnyitót, amit már Melbourne-ben is tényként kezelnek, és nem is bánnak.

“Nekünk nagyon is megfelel március harmadik hétvégéje” – mondta az Ausztrál Nagydíj főszervezője, Andrew Westacott, utalva arra, hogy így az F1 nem ütközik más nagy rendezvényekkel. “2006-ban április első hétvégéjén volt a futam, és még akkor is nagyon jó volt a látogatottság, több mint 300 ezren voltak.”

A 2014-es versenynaptárt a következő pár hétben állítja össze Bernie Ecclestone, az FIA pedig augusztusban teheti közzé a hivatalos tervezetet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik