Forma-1

Eljár az idő Hamilton felett?

lewis hamiltnon (lewis hamilton, mercedes gp, )
lewis hamiltnon (lewis hamilton, mercedes gp, )

Lewis Hamilton attól tart, hogy lassan elszállnak az évek felette, és kénytelen lesz "csak" egyszeres világbajnokként visszavonulni a Forma-1-ből. A becsvágy nem hagyja nyugodni.

Lewis Hamilton a brit The Sunday Timesnak beszélt kimondottan őszintén arról, hogy aggasztja, milyen örökséget hagy maga után a Forma-1-ben. A 2008-as világbajnok kevesli egy bajnoki címét, és attól tart, hogy a McLarennél a “legjobb éveit pocsékolta el”.

“Az idő múlik. Már öt éve, hogy megnyertem a világbajnokságot. Az alacsonyabb kategóriákban egy-két évente bajnok lettem. Persze sok pilóta van, aki sosem lett világbajnok, szóval azért örülhetek, hogy nekem legalább egyszer sikerült, azonban egy cím ma már nem olyan fényes, mert egyszer sokan tudtak győzni. Akiknek kettőt, hármat, négyet sikerült nyerni, nos, azok a különleges versenyzők” – utalt nem túl burkolt irigységgel a nála három évvel fiatalabb, de már negyedik címe felé haladó Sebastian Vettelre.

“Én sem leszek már fiatalabb, nem leszek örökké a Forma-1-ben, szóval egyre komolyabban foglalkoztat, hogy milyen képet szeretnék hagyni magamról: azt szeretném, ha az emberek egy igazi, kemény, belemenős versenyzőként emlékeznének rám.”

Hamilton valószínűleg a McLarennél “elúszott” évek miatt is döntött úgy, hogy 2013-ra vált, és a Mercedesnél folytatja pályafutását.

“Bekerültem az F1-be és majdnem bajnok lettem az első évemben, a másodikban pedig sikerült is győznöm. De azóta sosem volt igazi bajnoki esélyes autóm. Az autó a leglényegesebb, az ember pedig csak elpocsékolja így a legjobb éveit.”

A mercedeses átigazolás pillanatnyilag – legalábbis az eredmények alapján – nem tűnik rossz döntésnek, hiszen a Mercedesszel még halvány esélyes az angol, míg a McLaren rég nem járt ilyen mélyen, de sokan úgy vélik, hogy mégis rossz úton jár Hamilton. A kritikusok szerint a pilóta a McLaren szigora után a Mercedesnél túl nagy szabadságot élvez, a celebeskedés pedig a munkájára is kihat.

Felfedezője és volt csapatfőnöke, Ron Dennis is utalt erre egy friss interjúban, igaz, Hamilton konkrét megnevezése nélkül: “Egyesek szem elől veszítették a valódi célt. Amikor valakinek nincs határozott célja, akkor nem is lehet többé világbajnok” – idézte az olasz La Repubblica a McLaren-vezért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik