Forma-1

Nem lesznek kirúgások a McLarennél

mclaren (mclaren, )
mclaren (mclaren, )

A versenyképtelen forma ellenére nem fognak fejek hullani a McLarennél, állítja a sportigazgató, Sam Michael. A 2013-as szezon ejtése sem szerepel a tervek között.

Miután a Kanadai Nagydíjon nullázott a McLaren, Jenson Button leszögezte, hogy a csapatnak idén semmilyen esélye nincs egyik bajnokságban sem, sőt a közelgő hazai versenyen, a Brit Nagydíjon még dobogót sem érdemes várni tőlük.

A wokingi csapat a riválisokkal ellentétben az alapoktól új tervezésű autóval vágott neki 2013-nak, az MP4-28-ast pedig a szezonkezdet óta sem sikerült versenyképessé tenni. A rossz stratégiai döntés és az egyelőre nem eredményes fejlesztési munka miatt természetesen felmerül, hogy elviszi-e valaki a balhét, de a sportigazgató, Sam Michael azt mondja, nem készülnek kirúgásokra.

„Nagyon óvatosan kell ezt kezelni. Először is, előfordulhat, hogy nem a megfelelő embereket küldjük el, másrészt pedig azok is elkötelezett tagjai a csapatnak, akik ezzel az autóval álltak elő. Jó mérnökök és tervezők, akik korábban nagyon jó autókat készítettek, ők a legalkalmasabbak arra is, hogy a mostanit kijavítsák, és hogy legközelebb újra jó autóval álljanak elő” – mondta az ausztrál szakember a Sky Sportsnak.

Michael azt is leszögezte, hogy nem fogják „leírni” az idei autót, tovább dolgoznak az MP4-28-as helyrepofozásán.

„Nem hiszem, hogy bármikor is van olyan pont, amikor le lehet írni valamit mindig is egészen az utolsó pillanatig hajtani fogunk, hogy javítsuk az autót és az eredményeinket. Ami az új alkatrészek gyártását illeti, az augusztusi nyári szünet a csapatok többsége számára természetes fordulópont lesz az idei munka lepörgetésére és a 2014-re való teljes átállásra.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik