Forma-1

A Forma-1 15 évre szerződött New Jersey-vel

Bernie-Ecclestone(210x140)(1).jpg (bernie ecclestone, )
Bernie-Ecclestone(210x140)(1).jpg (bernie ecclestone, )

Mostanra biztossá vált, hogy 2014-ben bekerül a versenynaptárba a New Jersey-i utcai futam. Hosszú távú szerződést kapott a verseny.

Eredetileg ugyan idénre tervezték, de a nyögvenyelős szervezés és a pénzügyi bizonytalanságok miatt Bernie Ecclestone végül kivette a naptárból a New Jersey Manhattanre néző partjára tervezett utcai futamot.

A szervezők nem adták fel, a projekt mostanra révbe is ért, amibe maga az F1 ura is besegített, részt vett a hitelek rendezésében, 2014-től pedig 15 évre szóló szerződést is adott a helyszínnek, amely Austin után a második USA-beli futam lesz.

“A Port Imperialban rendezendő Amerika Nagydíja sokak évtizedes álma volt. Reméltük, hogy már 2013 júniusában készen állunk majd a versenyre, de késő őszre világossá vált, hogy nem tudjuk összehozni a megfelelő tőkét. Bernie Ecclestone és a FOM türelmének és támogatásának hála, mostanra azonban megkaptuk a hosszú távra szóló szerződést” – mondta a projekt atyja, Leo Hindery.

A New Jersey-i futam mellett 2014-ben kerül be a Forma-1-be a szocsi Orosz Nagydíj is, így ha valamelyik jelenlegi helyszín nem pottyan ki addig – talán Dél-Korea lehet veszélyben -, akkor jövőre a sportág történetének leghosszabb, 21 fordulós szezonja következik.

Thaiföldről is érkezett hír: mivel Bangkokban a törvényi tiltás miatt ellehetetlenült a 2015-re tervezett utcai verseny, a thai illetékesek most a közkedvelt üdülőhelyszínt, Phuketet ajánlanák pótlásként.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik