Forma-1

A Hondának épít autót a Lotus-főnök?

mclaren honda (mclaren honda)
mclaren honda (mclaren honda)

Finn sajtóértesülés szerint a Lotustól május elején távozott technikai igazgató nem valamelyik rivális csapathoz igazol, hanem a 2015-ös visszatérésre készülő Hondának épít tesztautót. A leendő partner McLaren cáfol.

A Lotus technikai igazgatója, James Allison május elején váratlanul bejelentette, hogy elhagyja a csapatot, az azonban nem derült ki, hol is folytatja a munkát. A brit szakembert hírbe hozták a Mercedesszel, a McLarennel, a Ferrarival és a Red Bull-lal is, de minden csapat cáfolta, hogy ők csábították volna el.

Úgy tűnik, őszinte volt a tagadás, a finn Turun Sanomat ugyanis arról ír, hogy Allison a 2015-ben a McLaren motorszállító partnereként visszatérő Hondához szegődik.

Mivel az F1-ben jelenleg tilos az aktuális autókkal tesztelni, és ez valószínűleg jövőre is így lesz, a japán gyártó nem dolgozhat a McLarennel a pályán. Itt kerül képbe Allison, aki a Honda 1,6 literes V6-os turbója alá épít tesztautót, amellyel aztán japán pályákon, Szuzukában, Motegiben vizsgálhatják és fejleszthetik az erőforrást.

Allison jelenleg az F1-ben megszokott kényszerszabadságát tölti, egyelőre nem tudni, mikor áll munkába.

Nem elképzelhetetlen, hogy a mérnök a hondás év után 2015-ben aztán a McLarennél kap majd állást, hiszen a wokingi nemrég veszítette el korábbi technikai igazgatóját, Paddy Lowe-t, aki a Mercedeshez igazolt.

A McLaren sajtófőnöke, Matt Bishop szerdán késő délelőtt reagált, azt mondta, hogy “a hír teljességgel hamis”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik