Forma-1

Sennával ijesztgették Vettelt

Sebastian Vettel (sebastian vettel, )
Sebastian Vettel (sebastian vettel, )

Hogy miért nem Sebastian Vettelé lett a leggyorsabb kör a Kanadai Nagydíjon? Három szót közöltek vele a rádión.

Sebastian Vettel a pole-ból rajtolt a Kanadai Nagydíjon, és az előző évekkel ellentétben gyakorlatilag végig biztosnak látszott, hogy meglesz a győzelem is. A háromszoros bajnok a futamok végén, akár vezet, akár nem, általában nekifut, hogy elcsípje a verseny leggyorsabb körét is, Montrealban is ezt tervezte.

Amikor a bokszutcában az első lila – azaz abszolút leggyorsabb – szektoridőből látták, mire készül, igyekeztek leállítani.

„Nem lepett meg a dolog, de szóltam a versenymérnökének, hogy fogja vissza valahogy” – árulta el az Auto Motor und Sportnak a csapatfőnök, Christian Horner.

Mivel a korábbi rábeszélések, figyelmeztetések, feddések gyakran nem használtak, Guillaume Roquelin (Rocky) múlt vasárnap mással próbálkozott. „Miután megfutotta az első lila szektort, Rocky három szót mondott mondott neki: Monaco, 1988, Senna” – mesélte tovább Horner.

A versenymérnök a fentiekkel a legendás brazil pilóta közismert esetére emlékeztetett, amikor a Monacói Nagydíjon – biztosan vezetve – elvesztette a koncentrációját, és a dobogó legfelső foka helyett a szalagkorlátban végezte.

Vettel vette az adást, a második szektorban még lilát ment, aztán visszavett és válaszolt: „Oké, oké, csak vicceltem!”

A leggyorsabb kör azért a Red Bullé lett, Vettel helyett Mark Webber könyvelhette el. Az ausztrálnak ez volt a 15. leggyorsabb köre az F1-ben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik