Forma-1

Teljessé vált Vettel világtérképe

Sebastian Vettel (sebastian vettel, )
Sebastian Vettel (sebastian vettel, )

A nemzetközi sajtó Sebastian Vettel vasárnapi, a Kanadai Nagydíjon elért sima győzelmétől hangos. A lapok szerint a német pilóta negyedik vb-címére egyre nagyobb a valószínűség.

Ahogyan arról már vasárnap beszámoltunk, a Red Bull-istálló háromszoros világbajnoka, Sebastian Vettel rajt-cél győzelmet aratott a kanadai nagydíjon.

Elismerés illeti Fernando Alonsót is. A Ferrari spanyol pilótája remek versenyzéssel a második helyen ért célba. Bár hátránya így is nőtt Vettellel szemben, aki most először tudott nyerni Montrealban.

A dobogó harmadik fokára Lewis Hamilton állhatott fel.

A hétvégét sajnos beárnyékolta egy tragédia is. A verseny után egy pályamunkás életét vesztette, miután elesett és a mellette éppen egy versenyautót szállító daruskocsi elütötte.

Nemzetközi sajtóvisszhang

Németország

Bild: „Vettel és a kanadai átok: négyszer állt már rajthoz Montrealban, s még egyszer sem nyert. Vasárnap végre minden összejött: fölényesen, az egész versenyt uralva győzött.”

Frankfurter Allgemeine Zeitung: „Sebastian Vettel megnyerte a Kanadai Nagydíjat. A címvédő nagyon fölényesen győzött Montrealban, riválisai pedig nem lehetnek biztosak abban, hogy mindent kihozott az autójából és saját magából.”

Olaszország

La Gazzetta dello Sport: „Sebastian Vettel fölényesen nyert és meghódította Montrealt, miközben Fernando Alonso is óriásit versenyzett. A spanyol megnyerte a Lewis Hamilton elleni csatát a második helyért, s ezzel elérte, hogy a lehető legkevesebb pontot veszítsen Vettellel szemben. A Ferrarinak jobb teljesítményt kell nyújtania az időmérőkön, ha nyomás alá akarja helyezni Vettelt.”

Corriere dello Sport: „Grande Alonso! Micsoda előzés Hamiltonnal szemben. Vettel uralta a futamot, és pályafutása során először nyert Kanadában.”

Spanyolország

El País: „Vettel újabb várat hódított meg: a német karrierje során először nyert Kanadában, az összetettben pedig jelentős mértékben növelte előnyét.”

Marca: „Vettel megállíthatatlanul halad az újabb világbajnoki cím felé.”

Nagy-Britannia

Daily Mail: „Sebastian Vettel túl van egy újabb mérföldkövön. A sorozatban negyedik vb-cím valószínűsége egyre nagyobb.”

Guardian: „A világbajnok Sebastian Vettel Kanadában aratott könnyed győzelme nem azt jelenti, hogy a verseny nem volt szórakoztató, igaz, a futamot elhomályosította az egyik pályabíró halálos balesete.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik