Forma-1

Rekordhosszúságú F1-szezon jöhet

forma-1 (forma-1, )
forma-1 (forma-1, )

2014-ben 21 futamos Forma-1-es idény következhet - valószínűleg Bahrein lesz a szezonnyitó. Visszatér a szezon közbeni tesztelés is.

A montreali Forma-1-es paddockban a Bahreini Nagydíj képviselői is ott voltak a hétvégén, és a hírek szerint a közel-keleti királyságnak sikerült megszereznie a 2014-es szezonnyitó pozíciót, amiért lobbizott már egy ideje.


Bahreinben lehet az idénynyitó
Fotó: MTI/EPA

Bahrein idény elejére való visszatérése egyben azt is valószínűsíti, hogy a szahíri pályán rendezik majd a 2014-es négy téli teszt közül legalább az utolsót. Annyi látszik most bizonyosnak, hogy az első tesztelés még január végén, a spanyolországi Jerezben lesz, a következő háromra jelenleg Abu-Dzabi, Katar és persze Bahrein is hajt.

Tesztelés korábbi kezdése az idény korábbi kezdését is hozhatja, jövőre akár két héttel korábban, március első hétvégéjén lehet az első futam. Ez már csak azért is szükséges lehet, mert ha minden a tervek szerint halad, a New Jersey-i utcai verseny tényleg bekerül a naptárba – az ő képviselőik is ott voltak most Montrealban -, majd ősszel érkezik a szocsi Orosz Nagydíj, azaz a versenynaptár rekordhosszúságúra, 21 fordulósra bővül.

A csapatok sportigazgatóiból álló sport-munkacsoport szombaton az idény közbeni tesztek visszahozásáról is tárgyalt és szavazott, nyolc-három arányban győzött az igen, így jövőre négy(!) alkalommal gyakorolhatnak majd a szezon alatt.

Egyelőre természetesen csak tervekről van szó, a valamikor pár héten belül összeálló naptártervezetet még a Nemzetközi Automobil Szövetségnek (FIA) is jóvá kell hagynia később.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik