Forma-1

Webber nyerte a csonka szabadedzést

Mark Webber (mark webber, )
Mark Webber (mark webber, )

Mindössze 30 percet körözhettek a pilóták a montreáli aszfaltcsíkon, mivel a szalagkorlátot próbálták rendbehozni.

A Kanadai Nagydíj első gyakorlását Paul di Resta nyerte meg, míg a másodikat Fernando Alonso. Előbbi vizes pályán, utóbbi szárazon, így tippelni sem lehetett, hogy mi történik majd szombaton.

Egyébként majdnem semmi, hiszen egy kora délutáni betétfutamon baleset történt, és megsérült a szalagkorlát, amit a pályamunkások megpróbáltak rendbehozni minél hamarabb, ám ez az edzés kezdéséig nem sikerült nekik.

Így magyar idő szerint csak 16:30-kor kezdték meg a szabadedzést a pilóták, de ötkor be is kellett fejezniük, hiszen két órának el kell telnie a tréning és az időmérő között.

Mivel a pálya ismét vizes volt, így intermediate gumikon kezdték meg a gyors köröket, de csak autóztak ki a boxból. Öt perccel a leintés előtt aztán megjelent Alonso és szuperlágy slickeken ment egy jó kört, de először ez kevés volt, hogy megverje Gutierrezt, majd bement 1:20 alá, így a spanyol állt az élen, amíg Massa meg nem előzte. Az utolsó pillanatban aztán Webber mindenkit megtréfált, és 1:17.895-ös idejével megnyerte az edzést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik