Forma-1

Alonso szerint Vettel szerencséje is forgandó

Fernando Alonso (fernando alonso, )
Fernando Alonso (fernando alonso, )

A hétvégi Forma-1-es futam előtt Alonso szokás szerint Vettellel volt elfoglalva. A Ferrari pilótája úgy véli, a Red Bull csapatánál is lesz majd nehéz időszak a szezon során.

Hétvégén a Forma 1-es világbajnoki sorozat hetedik futamát rendezik, Kanadában. A Ferrari spanyol pilótája, Fernando Alonso bizakodva várja a futamot. A spanyol pilótának 29 pont a hátránya Sebastian Vettel mögött.

Szinte már természetes, hogy ha Forma 1-es futam, akkor Alonso a riválisokkal foglalkozik.

A Ferrari pilótája szerint biztos, hogy a Red Bull istállónál is bekövetkezik egy gyengébb időszak. Nekik ezeket a szituációkat kell majd kihasználniuk.

A soron következő futam lehet Alonso egyik nagy esélye egyébként. Ugyanis a zsinórban három világbajnoki címet szerző Vettel még sosem győzött a Gilles Villeneuve-pályán.

A kétszeres világbajnok elmondta: „Előtte kell végeznünk, amielyik futamon csak tudunk. Sajnos, Monacóban nem szereztünk sok pontot, de a következő négy-öt versenyen mindenképp dobogóra kell állnunk, vagy legalább annak a közelében kellcélba érnünk.

Ami a szerencsét és pechet illeti, a spanyol az utóbbit már kétszer is átélhette a szezon során. Igaz, hogy nyert Kínában és Spanyolországban, de Bahreinben a DRS mondott csődöt, így végül csak a nyolcadik helyen intették le, a Maláj Nagydíjon pedig az első kör után kiesett, igaz azt saját magának köszönheti.

A rajt után megsérült az első vezetőszárnya és a kör végén nem ment be a boxba. Pechére, mert a célegyenes végén a szárny leszakadt, ő pedig kicsúszott és kiesett.

Talán a hétvégén javít helyzetén.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik