Forma-1

Egy vagyon kellene Petrov visszatéréséhez

Vitalij-Petrov(210x140)(1).jpg (vitalij petrov, )
Vitalij-Petrov(210x140)(1).jpg (vitalij petrov, )

Az orosz Vitalij Petrov 2013-ra nem talált magának állást a Forma-1-ben, de jövőre újra megpróbálja. Más széria egyelőre nem téma.

Vitalij Petrovnak nem sikerült jól fizető szponzort találnia, így 2013-ra F1-es állás nélkül maradt. Az első orosz pilóta még bízik a visszatérésben, több csapattal is tárgyal, de továbbra is nehezen talál magának vastag pénztárcás támogatót.

Petrov nincs könnyű helyzetben, mert saját maga intézi ügyeit, korábbi menedzsere, Okszana Koszacsenko volt csapatánál, a Caterhamnél maradt kereskedelmi igazgatóként.

„A tárgyalások folynak – mondta Petrov Moszkvában, egy júliusban esedékes utcai F1-es fesztivál sajtótájékoztatóján. – Keményen dolgozom, de egyelőre nem nevezhetem meg azokat a csapatokat, amelyekkel tárgyalok. Nem akarok semmi olyasmit mondani, hogy bármelyik pillanatban lehet bejelentés. Amint minden tiszta lesz, sajtótájékoztatót tartok és mindenről beszámolok. Az F1 az első számú prioritás számomra, más sorozatokból is vannak ajánlataim, de ezekkel egyelőre nem akarok foglalkozni. A Forma-1 az életem.”

Petrovot az orosz cégek egyáltalán nem akarják segíteni, külföldi vállalatoktól van néhány ajánlata. „Több céggel is tárgyalok, de ezek mind külföldiek. Hazai vállalat eddig nem ajánlott segítséget vagy támogatást, ami nagy kár, mert a visszatérés orosz partnerekkel lenne az igazi.”

Petrovnak valóban rengeteg pénzt kellene előteremtenie, hogy komolyan számoljanak vele – a 2010–2012-es időszakban összesen nagyjából 42 millió dollárnyi pénzt vitt a Renault-nak és a Caterhamnek.

Petrov mellett a júliusi moszkvai fesztiválon ott lesz Jenson Button, Kimi Räikkönen, Kobajasi Kamui és Max Chilton is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik