Forma-1

Raikkönen befoghatja Schumachert

Kimi Raikkönen (kimi raikkönen, )
Kimi Raikkönen (kimi raikkönen, )

Beállíthatja a hétszeres világbajnok Michael Schumacher egyik rekordját a hétvégi Forma-1-es Kanadai Nagydíjon Kimi Räikkönen, a Lotus finn pilótája.

A 2007-ben vb-t nyert 33 esztendős versenyző az elmúlt 23 futamon mindig az első 10, pontszerző hely valamelyikén végzett, így ha Montrealban is sikerül pontot szereznie, beállítja Schumacher vonatkozó csúcsát.

A legendás német pilóta a 2001-es Magyar Nagydíj megnyerése után kezdett bele a rekordot jelentő sorozatba, amely a 2003-as malajziai GP-n elért hatodik helyével zárult le. A vb-pontversenyben a címvédő Sebastian Vettel (Red Bull) mögött jelenleg második Räikkönen a tavaly áprilisi Bahreini Nagydíj óta szerzett minden futamon pontot. A két széria közötti legjelentősebb különbség az, hogy 2003-ig csak az első hat helyezett szerzett pontot a Forma-1-ben, majd az első nyolc, 2010 óta pedig az első 10.

Fotó: AFP

“Biztos vagyok abban, hogy valamikor megszakad ez a sorozat” – nyilatkozta a kanadai verseny előtt a finn pilóta.
“Nyilvánvalóan mindig azért állunk rajthoz, hogy minél több pontot szerezzünk, de bármilyen apróság közbejöhet.”

Räikkönen a hétvégi futammal kapcsolatban azt mondta, Kanadában számos tényező befolyásolja azt, hogy milyen eredményt tudnak elérni, az időjárás ugyanis gyakran változékony, esetenként a gumik is nehezen alkalmazkodnak a montreali aszfaltcsíkhoz, és általában több biztonsági autós szakasz is van a versenyen.

“Néha az is előfordul, hogy az egyik ellenfeled egyszerűen felöklel, miközben a boxutca kijáratánál várakozol a zöld jelzésre” – utalt Räikkönen arra a 2008-as esetre, amikor a McLarenes Lewis Hamilton nem vette észre, hogy piros a lámpa a boxutca kijáratánál, s hátulról belerohant a zöldre váró finn Ferrarijába.

A Kanadai Nagydíj magyar idő szerint vasárnap 20.00 órakor rajtol el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik