Forma-1

Papírként szakadt szét a Forma-1-es sisak

maria de villota (maria de villota, )
maria de villota (maria de villota, )

A tavaly nyáron súlyos tesztbalesetet szenvedett versenyzőnő, Maria de Villota megmutatta az akkor viselt bukósisakját. Döbbenetes a sérülés.

Maria de Villota hosszú idő után az első nő volt, aki hivatalos Forma-1-es tesztpilótai állást kapott, de a spanyol versenyzőnő marussiás karrierje tragikusan gyorsan véget is ért.

Villota tavaly nyáron a duxfordi repülőtéren, első tesztnapjának első köre után az ideiglenes boksz mellett parkoló teherautó platójának hajtott. A versenyzőnő súlyos fejsérüléseket szenvedett, arcának jobb oldala ripityára tört, a jobb szemét el is veszítette.

Szerencsére – amennyire lehetséges – mára felépült, és igyekszik szerepet vállalni az autóversenyzés, a Forma-1 biztonságának további növelésében. Villota egy hasonló célú, közlekedésbiztonsági rendezvényen vett részt  hétfőn Madridban, ahol figyelemfelkeltésként bemutatta a balesetkor viselt sisakját is.

Az egymillió forintos értéket közelítő, szuperkemény tesztelésnek alávetett, csúcstechnológiás szénszálas Bell bukósisak papírként szakadt szét.

„Mostanáig csak a családom és barátaim látták, de azt hiszem, fontos, hogy mások is lássák. Ezt használjuk a Forma-1-ben, képzelhetik, mi történt volna, ha nem viselek semmit” – mondta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik