Forma-1

F1: Grosjean egyszer még kórházba küld valakit

romain grosjean (romain grosjean, )
romain grosjean (romain grosjean, )

Egy volt pilóta szerint szerint a lotusos Romain Grosjean túl sok kárt okoz és sok pontot veszít, csapatának pedig nem éppen erre van szüksége. A csapatnál egyelőre még nem fogyott el a türelem.

A korábbi Ferrari– és Toyota-pilóta Mika Salo is megszólalt Grosjean-ügyben: a finn szerint a francia versenyző napjai meg vannak számlálva a sorozatban. Salo szerint nonszensz, hogy Grosjean négyszer ütközött a legutóbbi versenyhétvégén, Monacóban, Daniel Ricciardo letarolása miatt tízhelyes rajtbüntetést kapott Kanadára.

“Nehéz megmondani, hogy a Lotus mihez kezd majd vele, de az tény, hogy rengeteg kárt okoz és rengeteg pontot veszít, vagyis nem éppen azt csinálja, amire a csapatnak anyagilag szüksége lenne” – vélekedett Salo. “Előbb vagy utóbb kárt tesz valakiben vagy magában. Grosjean hihetetlenül gyors, de ehhez a sorozathoz méltatlanul sokszor hibázik. Volt elég ideje gyakorolni, az F1 már igazán nem erre való!”

A Lotus csapatfőnöke – egyben Grosjean menedzsere – Eric Boullier ugyan szintén nem örül, de úgy véli, inkább csak egy rossz hétvégéről volt szó, még bízik a pilótájában:

“Csak meg kell tartania a tempót és vissza kell térnie az év eleji, kimért hozzáállásához. Leülünk, végigbeszéljük majd vele a hétvégét. De Monaco már csak ilyen. A tempója megvolt, azt láthattuk, ettől is frusztráló a dolog. A csütörtöki baleset nem segített, de előfordul az ilyesmi. A történet aztán még rosszabbra fordult szombat délelőtt. Úgy gondolom, Ricciardo is növelte benne a feszültséget, ugyanis miatta nem sikerült jó kört mennie a Q2-ben az időmérőn, a 13. rajthely pedig betetőzte a dolgot” – mondta még hétfőn.

“De azt hiszem, csak le kell nyugtatnunk, beszélgetünk majd egyet, amikor visszatérünk a gyárba. Nem aggódom a lelkiállapota miatt, a télen nagyszerű munkát végzett, kezelte a tavalyi problémákat, szerintem csak arról van szó, hogy időnként kicsit nekikeseredik, mert tudja, hogy gyors lehetne, jöhetnének a jó eredmények.

Bahreinben sikerült is neki, és Barcelonában is úton volt felé (mielőtt műszaki hiba miatt kiesett), szóval az a lényeg, hogy ne veszítse el a lendületét.”

A kérdésre, hogy felmerült-e, hogy Grosjeant a tartalékos Davide Valsecchire cseréljék, Boullier így válaszolt: “Még nem.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik