Forma-1

F1: A tesztpilóta mentette meg Vetteléket

buemi (red bull, sebastien buemi, )
buemi (red bull, sebastien buemi, )

A Red Bull motorsportfőnöke elárulta, hogy a monacói 2. és 3. helyük nagyban köszönhető a csapat tesztpilótájának, Sebastien Bueminek.

A 2008 és 2011 között a Toro Rossónál versenyző Sebastien Buemit ugyan ejtette a faenzai kiscsapat, de a Red Bull Racing állást ajánlott neki, tavaly óta a svájci a címvédők tartalékos és tesztpilótája.

Buemit sokszor dicsérték már a szimulátoros fejlesztői munkája miatt, a múlt hétvégi Monacói Nagydíjon pedig nagy szerepet játszott abban, hogy a csapat nyögvenyelős kezdés után vasárnap a 2. és a 3. helyet szerezte meg.

„Egy másodperc hiányzott a tempónkból (csütörtökön)” – mondta a Red Bull motorsportfőnöke, Helmut Marko, aki elárulta, hogy emiatt azonnal munkába is állították Buemit.

A svájci pilóta 400 kört gyűrt le a Milton Keynes-i szimulátoron, majd az angliai központból – az Auto Motor und Sport híre szerint két nagy csomaggal, új első szárnyakkal – Monacóba repült.

„Szombaton már megvolt a tempónk. A kezdeti problémák után nagyon elégedettek voltunk az eredménnyel, sikerült növelnünk az előnyünket mindkét bajnokságban” – igazolta vissza Buemi munkáját Marko.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik