Forma-1

Hamilton visszaszólt Vettelnek

lewis-hamilton(1)(960x640).jpg (lewis hamilton, )
lewis-hamilton(1)(960x640).jpg (lewis hamilton, )

Lewis Hamilton visszavágott Sebastian Vettelnek, aki ezüst buszoknak bélyegezte a Mercedeseket a Monacói Nagydíj után. Az angol pilóta a Mercedes tesztbotrányával nem foglalkozik.

A Monacói Nagydíj után a dobogósok sajtótájékoztatóján Sebastian Vettel nem épp hízelgően nyilatkozott a Mercedes autóiról. A végül Nico Rosberg mögött másodikként beérő címvédő német azt mondta, a rajtot követően nem volt nagy öröm a gumikkal spóroló Mercedesek mögött haladni, mintha ezüst nyilak helyett ezüst buszok cammogtak volna előtte.

„Ő négy éve a leggyorsabb autóban ül, könnyen beszél. Nincs nehéz dolga. Mi viszont most kapaszkodunk előrébb, még tanulunk, fejlesztgetjük az amúgy jó potenciálú autónkat. Szóval nem értek egyet vele” – reagált  a mercedes Lewis Hamilton.

A 2008-as bajnok Barcelonában a 2. helyről rajtolva csak a 12. pozícióban ért be, és a rosszul végrehajtott stratégia miatt végül a monte-carlói pályán is „csak” a 4. lett, pedig az első sorból rajtolt.

„Egyszerűen csak át kell tekintenem a dolgokat és tovább kell lépnem. Egyes dolgokat még rendeznünk kell a garázsban és nekem önmagamban is, szánok is rá időt. Nem vagyok elég gyors, nem vagyok teljesen formában, ezen kell még javítanom. A csapat és az autó megismerésén már nem sok múlik, egyszerűen nekem kell még javulnom” – mondta a fentieket illetően.

A Mercedes botrányt okozó titkos tesztjével Hamilton nem akar foglalkozni: „Engem ez nem izgat, ez a csapat dolga. Én csak magamra koncentrálok, össze akarom kapni magam. A tesztről kérdezzék a Pirellit. Minket felkértek egy munkára, mi pedig elvégeztük. Én élveztem.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik