Forma-1

Itt van Raikkönen utolsó két köre Monacóban

kimi raikkönen (kimi raikkönen, )
kimi raikkönen (kimi raikkönen, )

A Lotus finn Forma-1-es pilótája az utolsó pillanatokban küzdötte fel magát az első tízbe, így nem szakadt meg a sorozata.

Kimi Raikkönen elképesztő. Nem elég, hogy tavaly, visszatérése első évében 3. lett a világbajnoki tabellán, idén sem lassít.

Hihetetlenül megbízhatóan versenyzik, és ennek ékes bizonyítéka volt a vasárnapi monacói futam. A verseny előtt 22 egymást követő nagydíjon szerzett pontot, és nagyon közel volt ahhoz, hogy ez a sorozat megszakadjon, ugyanis Sergio Perez nekiment a Lotusnak, így a vége előtt nem sokkal kerékcserére kellett kimennie.

Visszaesett a 15. helyre, így két köre maradt arra, hogy kiessenek előle, vagy pedig a csodával határos módon előzésekbe kezdjen a szűk pályán. Nos, a Jégember az utóbbi variációt választotta.

Sorozatban 23. alkalommal lett pontszerző Raikkönen. Ettől függetlenül nem volt túl boldog a futam után:

„Nagyon csalódott vagyok. Sok pontot vesztettünk az összetettben Vettellel szemben, Sergio ostoba manővere miatt. Ha Sergio azt hiszi, hogy a baleset az én hibám volt, akkor nem tudja, mit beszél, túl későn fékezett, ez nem is kérdés. Ez nem az első alkalom, hogy valakit kilök a pályáról. Azt gondolja, ha ő közeledik, majd biztos mindenki észreveszi, és szépen elengedi maga mellett. Nem volt valami jó hétvége tehát, de nincs mit tenni. Legalább a végén szereztünk egy pontot” – mondta Kimi.

Nem is akárhogyan.

Videó – Íme, Kimi menetelése:

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik