Forma-1

Egyre szorul a hurok az F1 fura ura körül

Bernie-Ecclestone(210x140)(1).jpg (bernie ecclestone, )
Bernie-Ecclestone(210x140)(1).jpg (bernie ecclestone, )

A német ügyészség és a brit adóhatóság is vizsgálódik Bernie Ecclestone üzleti és pénzügyei körül. Vagy így, vagy úgy lassan letaszítják a trónról.

Német források a múlt héten arról írtak, hogy a Forma-1 jogainak 2005-ös eladásával kapcsolatos ügyben Bernie Ecclestone ellen is vádat emelnek Münchenben. A vesztegetési ügy az F1 urának bukását is hozhatja, de az angol kis-nagyember azt állítja, egyelőre nincs veszélyben a pozíciója.

A Sunday Times-nak azt nyilatkozta, hogy a múlt héten egy genfi ülésen bizalmat szavazott neki az F1 igazgatótanácsa:
“Mindenki arra szavazott, hogy maradjak és irányítsam tovább a Forma-1-et. Az igazgatótanácsban teljes az egyetértés arról, hogy maradjak, ha csak nem ítélnek el.”

“Továbbra sem értem, hogy mit akarnak a német ügyészek. Bárcsak bűnös lennék, úgy egyszerűbb lenne. De a vádak baromságok” – mondta, hozzátéve, hogy szerinte az ügy kapcsán szintén vizsgálódó brit adóhatóság (HMRC) sem talál majd semmit. “Brit vagyok, rendesen fizetem az adómat, a végén győz majd az igazság.”

Az F1 tulajdonosa, a CVC csoport már egy éve a sportág részvényeinek piacra dobására készül – emiatt pedig jó ideje folynak a spekulációk arról, hogy a “balhés” Ecclestone helyett valaki mást tesznek meg főnöknek.

A legutóbbi jelölt a brit szupermarket-lánc, a Sainsbury főnöke, Justin King volt. A cégvezető cáfolta a híresztelést, és Ecclestone sem hisz ebben. Ha a vesztegetési ügyet megússza, akkor nem lehet kirobbantani, állítja: “Sosem találkoztam még vele (Kinggel), és nem is fogok. Dolgozom, amíg fel nem bukok, aztán akkor a motorhome-ommal temethetnek is.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik