Forma-1

Nagy bajban az F1 ura

Bernie-Ecclestone(210x140)(1).jpg (bernie ecclestone, )
Bernie-Ecclestone(210x140)(1).jpg (bernie ecclestone, )

Német lapértesülés szerint már hivatalos, hogy a helyi ügyészség vesztegetés miatt vádat emel Bernie Ecclestone ellen. Az eljárás a nagyhatalmú kisember végleges bukását is hozhatja.

A Süddeutsche Zeitung értesülése szerint nem ússza meg Bernie Ecclestone, hogy évekkel ezelőtt 44 millió dolláros kenőpénz fizetésével szerezte meg áron alul az F1 jogait. Ecclestone-nak az azóta elítélt bankár, Gerhard Gribkowsky asszisztált az ügyben, ő az enyhébb büntetésért cserébe a hírek szerint bizonyítékokat szolgáltatott Ecclestone ellen.

A 82 éves üzletember elismerte, hogy átultalt 44 millió dollárt Gribkowskynak, de azt határozottan tagadta, hogy ez kenőpénz lett volna. Védekezésében azt ismételgette, hogy később foglalták volna írásba, hogy ezt a pénzt miért kapta Gribkowsky, de Ecclestone elsütötte azt is, hogy a bankár zsarolta őt.

Az Ecclestone elleni nyomozás nemrég ért véget, a Süddeutsche Zeitung szerint a müncheni ügyészség vádelemési javaslatot nyújt be “különösen súlyos bűncselekmény”, hivatalos személy megvesztegetése miatt. Az újság szerint nagyon valószínű, hogy az ügy komolysága miatt Ecclestone nem lehet tovább az F1 első számú vezetője.

Még nem dőlt el, hogy lesz-e tárgyalás, de ha igen, a pert még az idén megtartják. Ecclestone-nal valószínűleg példát akarnak statuálni, mert a korrupció eddig is átszőtte a profi sport világát, de az üzletemberhez hasonló pozícióban lévő főnöknek eddig soha nem kellett bíróság elé állnia.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik