Forma-1

A McLaren lecseréli a motorszállítóját

mclaren (mclaren)
mclaren (mclaren)

Beigazolódtak a pletykák, a Honda 2015-ben visszatér a Forma-1-be, mint a McLaren-csapat motorszállítója.

Korábban beszámoltunk már róla, hogy Martin Whitmarsh, a McLaren csapatfőnöke egy újságírói kérdésre megerősítette ugyan, miszerint 2013-ban és 2014-ben is Mercedes motorral versenyeznek, ugyanakkor kitért a válaszadás elől a 2015-ös évet illetően annak ellenére, hogy elméletileg a Mercedesszel 2015 végén jár csak le a szerződésük. Azóta megy a találgatás a Honda visszatéréséről.

Ezek után a japán vállalatóriás szerdán hivatalosan is közölte, hogy 2015-től újra motort szállít az F1-be, mégpedig a McLaren istállónak. Az elnök, Takanobu Ito minden további részletet még a héten ismertet. A Honda 1964-től 68-ig, 1983-tól 1992-ig, majd 2000-től 2008-ig három részletben volt szereplője hol önálló csapatként, hol motorszállítóként az autós gyorsasági világbajnokságnak.

A McLaren és a Williams istálló motorszállítójaként – és olyan pilóták kiszolgálójaként, mint a brazil Ayrton Senna és Nelson Piquet, a francia Alain Prost vagy a brit Nigel Mansell – közel hetven futamgyőzelem és számos vb-cím részese volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik