Forma-1

F1: Narancssárga lehet a McLaren?

jenson button (jenson button, )
jenson button (jenson button, )

A McLaren csapatfőnöke nem tartja elképzelhetetlennek, hogy a wokingi autók valamikor a közeljövőben az alakulat hagyományos színét, a narancssárgát viseljék.

Bár a Forma-1-es autóikon az elmúlt évtizedekben a főszponzorok jelenléte miatt csak egy-két teszten jelent meg a narancs festés, a McLarennek mai napig ez a hagyományos saját színe, az F1-en kívüli verseny- és utcai járgányaikon használják is.

A wokingi csapatot 2013 végén elhagyja a fényezésen a pirosat adó Vodafone, az ezüst szín „gazdája”, a motorszállító Mercedes pedig 2014 végén távozhat, ha hinni lehet a híreknek, miszerint 2015-től újra a Honda erőforrásait használja majd a McLaren.

A fentiek alapján nem elképzelhetetlen, hogy az F1-ben is visszatér a narancs. A csapatfőnök, Martin Whitmarsh a motorszállítót érintő találgatásokra ugyan nem kíván reagálni, de alapvetően nem zárja ki a dolgot.

Nagyon is tetszene az ötlet. A narancssárga jó szín, különösen a McLaren számára – mondta a hétvégén az orosz F1news.ru kérdésére. – A GT-versenyzésben ma is használjuk, és nagyon jól mutat, maradunk is mellette. Az F1 egy kicsit más tészta, a modern üzleti modellben az egyik legfontosabb szempont a partnereink megjelenítése. De ha szerencsénk van, és olyan szponzort találunk, amelnyek tetszik a narancs, akkor a Forma-1-ben is újra feltűnhet majd ez a szín.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik