Forma-1

Alonso szerint a Mercedes a favorit Monacóban

fernando alonso (fernando alonso)
fernando alonso (fernando alonso)

A Spanyol Nagydíj győztese egy előkelő listára is felkerült barcelonai sikerével.

A Ferrari Forma-1-es klasszisa simán, remek taktikával megnyerte a Spanyol Nagydíjat vasárnap, szezonbéli második sikerével tapad Raikkönenre és Vettelre az összesítésben.

Fernando Alonso azt mondja, a barcelonai első sor ellenére pocsék eredményt produkáló Mercedes lesz a favorit hétvégén, a Monte-Carlóban rendezendő klasszikus futamon.


Fotó: AFP

“Ők lesznek a favoritok a következő versenyen. A legutóbbi három futamon vagy Rosberg, vagy Hamilton szerezte meg a pole pozíciót, és mivel Monacóban pokoli nehéz előzni, hosszabb ideig meg tudják majd tartani a pozíciójukat. Most is a dobogón szeretnénk végezni, még annak ellenére is, hogy nem vagyunk az utóbbi években túl sikeresek ott. Emlékszem, 2011-ben nagyon megvertek minket Barcelonában a McLarenek és a Red Bullok, aztán Monacóban majdnem győzni tudtunk. Harcolni fogunk a végsőkig” – így a spanyolok kedvence.

Alonsó 72 ponttal a harmadik helyen áll összesítésben, 13 pont a hátránya a 2. Raikkönen és 17 a vezető Vettel mögött.

Alonso egyébként harmadszor nyerte meg hazája nagydíját, ezzel csatlakozott azon hat versenyző közé, akik legalább ennyiszer győztek otthonukban. Mellette Michael Schumacher (9 siker Németországban), Alain Prost (6 győzelem Franciaországban), Nigel Mansell és Jim Clark (5 futamgyőzelem Nagy-Britanniában) és Juan-Manuel Fangio (4 kockás zászló Argentínában) büszkélkedhet ezzel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik