Forma-1

Pontokkal sújtanák a rosszalkodó pilótákat

Forma-1 (Forma-1)
Forma-1 (Forma-1)

A világbajnoki címvédő a büntetőpontokról szóló javaslat ellen voksolt. A Red Bullnak az nem tetszik, hogy így előfordulhat, hogy nem állhat rajthoz egy versenyző.

A Forma-1-es csapatok azt akarják, hogy jövőre büntetőpontokat kapjanak a szabálytalankodó pilóták a világbajnoki sorozatban, s 12 pont után a vétkesnek egy versenyt ki kelljen hagynia.

Az istállók képviselői a hétvégi Spanyol Nagydíj helyszínén, Barcelonában egyeztettek erről, de ahhoz, hogy a rendszer a 2014-es szezonban valóban életbe lépjen, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) motorsport világtanácsának jóváhagyása is szükséges. A szervezet júniusban tárgyal majd a javaslatról.

A tervezet szerint minél súlyosabb vétséget követ el valamelyik versenyző, annál több büntetőpontot kap, ugyanakkor az eddig bevezetett szankciók – mint a pénzbüntetés, a futam közben a boxutcán való áthajtás, illetve a rajtrácson való hátrébb sorolás – megmaradnak.

A megbeszélésen a 11 Forma-1-es csapat közül hét szavazott a javaslat mellett, az ellenzők között pedig ott volt a világbajnoki címvédő Red Bull.

“A büntetőpontok bevezetésével meg tudunk barátkozni, ám azzal nem értünk egyet, hogy 12 pont után egy futamon nem állhat rajthoz az adott versenyző” – nyilatkozta Jonathan Wheatley, az osztrák istálló menedzsere, s hozzátette, egyelőre nehezen tudja elképzelni, hogy egy pilóta az összegyűlt büntetőpontjai miatt hagyjon ki egy GP-t.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik