Forma-1

Fernando Alonso már tűkön ül

Fernando Alonso, Kimi Raikkönen (fernando alonso, kimi raikkönen, )
Fernando Alonso, Kimi Raikkönen (fernando alonso, kimi raikkönen, )

A Ferrari versenyzője már alig bírja kivárni a Spanyol Nagydíjat.

Ezen a hétvégén is Forma-1-es nagydíj nélkül maradunk, ugyanis az április 21-i, bahreini versenyt követően legközelebb csak jövő vasárnap, Barcelonában találkozik ismét a mezőny. Nem csak mi, a száguldó cirkusz szerelmesei is hiányoljuk már a motorbőgést, maguk a pilóták is ki vannak éhezve egy kis rivalizálásra. Fernando Alonsót ráadásul az is feltüzelheti, hogy hazai közönség előtt szerepelhet majd május 12-én.


Fotó: AFP

A Ferrari spanyolja legutóbb 2006-ban tudott diadalmaskodni a katalán pályán, tavaly pedig a második lett. Most arra készül, hogy rátegyen még egy lapáttal a 2012-es teljesítményére:

„Sosem tagadtam, hogy a 2006-os barcelonai, a 2010-es monzai és a tavalyi, valenciai sikerek számomra a legkedvesebbek. Spanyolországban mindig különleges a légkör, már mikor leszállok a repülőgépről, érzem a felém áradó szeretetet, a szurkolók pedig már a pénteki szabadedzéseken hatalmas erőt adnak. Sokkal motiváltabb leszek, mindig valami extrát akarok nyújtani és ez akár tizedmásodpercekben is megmutatkozik. Ez akár döntő is lehet a Forma-1-ben– mondta a La Gazzetta dello Sportnak Alonso.

A 31 esztendős pilótának eddig kész hullámvasutazás a szezonja, ugyanis míg egy melbourne-i második hellyel kezdett, addig Malajziában kiesett, majd nyerni tudott Kínában, de Bahreinben csak nyolcadikként intette le a kockás zászló. Ha bejön a sorminta, akkor most majd ismét valami kiugró eredményre számíthatunk a címvédő Sebastian Vettel mögött 30 ponttal elmaradó Alonsótól.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik