Forma-1

A Red Bull tulaja eltörölte a csapatutasítást

Mark Webber, Sebastian Vettel (mark webber, sebastian vettel, )
Mark Webber, Sebastian Vettel (mark webber, sebastian vettel, )

„Előzzön, aki tud" – jelentette ki Dietrich Mateschitz, a Red Bull tulajdonosa, ami annyit tesz, elméletileg szabad kezet kapott Webber a Vettellel zajló háziversenyben. Feltéve, ha valaha még utoléri a németet...

Nem tűnik logikusnak, hogy a Red Bull teljes mértékben lemondjon a csapatutasítás alkalmazásáról a 2013-as idényben, ezért hisszük, ha látjuk. Mindenesetre Dietrich Mateschitz tulajdonos azt állítja, Mark Webber és Sebastian Vettel mostantól azt csinál egymással, amit csak akar – írja a vezess.hu.

Nyilván csak hangulatkeltés, de Mateschitz állítólag annyira felhúzta magát a malajziai Multi-21 botrányon, hogy még a Red Bull F1-ből való visszaléptetése is megfordult a fejében, amit egyébként talán még az óvodás F1-nézők sem vesznek be.

Cserébe eldöntött ténynek tűnik, hogy az idei szezonban nem lesz több csapatutasítás. „Vettel és Webber szabadon versenyezhet egymással az idény végéig. A mottó mostantól az, hogy előzzön, aki tud” – erősítette meg Mateschitz.

A tulajdonos szerint egyébként nem lehetetlen, hogy a történtek ellenére Webber marad a Red Bullnál, bár erre azért kevesen fogadnának. „Minden Marktól függ. Attól, hogy mennyire gyors, és hogy milyen ajánlatokat kap más csapatoktól” – mondta.

Az ausztrált állítólag nagyon hívja a Le Mans-sorozatba a Porsche, bár ezt a hírt a német márka már cáfolta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik