Forma-1

Kubica a Mercedesnél járt

Robert Kubica (robert kubica, )
Robert Kubica (robert kubica, )

A lengyel autóversenyző beült a Forma-1-ben szereplő istálló szimulátorába.

A hétvégén rendezték az európai rali-bajnokság portugáliai versenyhétvégéjét, ahol Robert Kubica is rajthoz állt. Ennek apropóján nyilatkozott az autosport.com-nak és megemlítette, hogy egy ízben behuppant a Mercedes istálló szimulátorába. Ám azt, hogy mikor tette mindezt és mennyi kört ment, nem árulta el.

A Mercedes mindenesetre inkább csendben maradt az ügyet illetően, semmilyen hivatalos információ nem szivárgott ki a csapat háza tájáról.

Kubica, aki több mint két éve szenvedett súlyos sérülést egy raliversenyen, azóta sem tért vissza a száguldó cirkuszba. Nemrégiben azt nyilatkozta, hogy minden pénzét odaadná azért, hogy újra egy forma-1-es autóban ülhessen, ám azt is elárulta, hogy a kézsérülése után egy olyan pálya, mint a monacói nagyon megterhelő lenne még neki.

Jelenleg továbbra is ralizik, januárban pedig a német túraautó-bajnokságban szereplő Mercedes csapat egyik autóját próbálta ki Valenciában. Nem lehet tudni, van-e még visszaút a 28 éves pilóta számára a Forma-1-be, ahol legutóbb 2010-ben állt rajthoz.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik