Forma-1

Lángba akarták borítani Bahreint?

bahrein (bahrein, )
bahrein (bahrein, )

A bahreini hatóságok azt állítják, hogy a versenyhétvégét megelőzően számos házi készítésű fegyvert foglaltak le, erőszakos akciókat akadályoztak meg.

A fővárostól, Manamától 20 kilométerre fekvő szahíri pálya környékén ugyan teljes volt a nyugalom, de szigetország központjában nagyobb bajok is lehettek volna, ha nem lépnek, állítják a bahreini hatóságok.

A 2012-es Forma-1-es hétvégénél csendesebb volt Bahrein idén, tüntetések ugyan akadtak, de egy sem torkollott erőszakba, zavargásba idén. A rendőrség azt állítja, a radikális ellenzékiek – akik között kis számban valóban vannak Iránból pénzelt felforgatók, terroristák is -, ilyesmire készültek eredetileg.

Az állami hírügynökségnek nyilatkozva Tarik Al-Hasszan vezérőrnagy azt mondta, hogy “a biztonsági ellenőrzések során több tervezett erőszakos cselekményt hiúsítottak meg, amelyekkel a hétköznapi életet akarták megzavarni és az ország rossz hírét akarták kelteni”.

A jelentés szerint több titkos fegyverraktárat is találtak, amelyekből összesen több mint 1000 Molotov-koktélt, más házi készítésű bombákat, valamint kézifegyvereket gyűjtöttek be.

A bahreini hatóságok hitelességét azonban valamelyest megkérdőjelezi, hogy a múlt hét elején egy középiskolában történt, a Twitteren fotókkal dokumentált rajtaütést is tagadnak.

“A rendőrség soha nem támadott meg vagy tartott razziát az iskolában” – állította Hasszan tábornok.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik