Forma-1

Hamiltonék nem bírják a meleget

lewis hamilton (lewis hamilton, )
lewis hamilton (lewis hamilton, )

A Mercedes számára a Bahreini Nagydíj fő tanulsága az volt, hogy az autó egyszerűen nem tudja jól kezelni a gumikat a melegben.

A Mercedes AMG Bahreinben sorozatban második pole-ját szerezte Nico Rosberggel, de a vasárnapi futam cseppet sem alakult jól számukra.

Rosberg gyorsan visszacsúszott, az első néhány körben sorra előzgették, végül négy kerékcserével ment végig, a 9. helyen ért csak be. Lewis Hamilton a sebességváltó-csere miatti hátrasorolással a 9. rajtkockából indult, az elején szintén visszaesett, de a futam második felében magára talált, ötödikként intették le.

A gyenge versenyeredményt a meleg aszfalton túlmelegedő és elkopó gumik okozták.

„A futam első szakaszában, amikor a legmelegebb volt a pálya, nagyon szenvedtünk. Ezen javítanunk kell, keressük a megoldást. A verseny második felében, amikor egy kicsit csökkent a pálya hőmérséklete, már nem volt rossz a tempónk, különösen Lewis esetében. Lewis és Nico mindent megtett, de csak kármentésről lehetett szó” – magyarázta a verseny után a csapatfőnök, Ross Brawn.


Fotó: AFP

„A gumik, a hőmérsékletek terén rossz irányba indultunk, nem sikerült élni a helyzettel. A pole-ból a 9. helyre elképesztő, el sem tudom hinni. Néha nagyon nehéz a Forma-1. Amilyen jó volt a szombat, olyan rosszul alakult a vasárnap. A pozitívum az, hogy nagyszerű az autónk, egyszerűen csak el kell csípnünk a gumikat, mondani persze könnyű. Óriási kihívás, de mindenki ezzel küszködik” – mondta utólag Rosberg.

Hamilton is megerősítette, hogy a gumikkal van gond, de reméli, hogy nem ismétlődik meg a Mercedes tavalyi szenvedése.

„Hosszasan beszéltünk erről. Nagyon sok információt gyűjtöttünk az első négy versenyen, ezek alapján tudjuk, hogy a hűvösebb, európai helyszínek jól fekszenek majd nekünk. Jó, hogy túl vagyunk a meleg szempontjából az egyik legnehezebb futamon, de azért így is sok dolgon kell még javítanunk.”

„Az ötödik, két harmadik és még egy ötödik hely az első négy futamon, ennek azért nagyon örülök. Amikor az átszerződés mellett döntöttem, tudtam, hogy ennél sokkal rosszabb is lehet majd. A Mercedes sosem volt erős Bahreinben. A Red Bull tavaly is nyert, előtte is erős volt, nem volt meglepetés. De nem hiszem, hogy minden futamon ez lesz. Néhol a Red Bull is küszködött az időmérőn, amikor pedig az enyhébb helyekre érünk, mi is közelebb lehetünk majd.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik