Forma-1

A Pirellit átveréssel vádolják

pirelli(960x640).jpg (pirelli)
pirelli(960x640).jpg (pirelli)

A Forma-1 gumiszállítója az év első három futama mindegyikén kapott már kritikát. Immár vádolják is az olasz gumigyártót.

Eddig is szidták az idei gumikat, de a Bahreini Nagydíj után után kapták a legsúlyosabbat. Immár nemcsak kritikák, hanem vádak is elhangzotta. Egy szakértő szerint az olaszok is felelősek lehetnek egyes csapatok, például a McLaren és a Sauber látványos visszaesése miatt.

Mike Hammer, a svájci Blick technikai szakértője szerint a Pirelli szélcsatornás abroncsai felelősek mindkét csapat lemaradásáért. “Már mindkét csapatnál tudni vélik, mi a baj, a megoldás pedig a gumikban rejlik. Szögletesebbek, mint tavaly, és emiatt máshogy deformálódnak a kanyarokban, ami befolyásolja az aerodinamikát. Itt milliméterek is számítanak, és úgy tűnik, hogy a Pirelli 60 százalékos szélcsatornás modelljei vakvágányra vitték a McLarent és a Saubert.” Ergo azt állítja a szakember, hogy a Pirelli átverte őket, mert a kicsinyített modellek, ami alapján fejlesztettek, mások, mint amiket a versenyekre kaptak.

A Blick is a Blikk édestestvére, így a magunk részéről nem tennénk tűzbe a kezünket az információt illetően, mindenesetre a svájci lap meg nem nevezett McLaren-mérnökre hivatkozik információforrásként.

“Tizenegy csapatról és tizenegy különböző szélcsatornáról beszélünk. Nem könnyű olyan 60 százalékos gumikat készíteni, amelyek mindenkinek megfelelnek” – reagált a vádakra Paul Hembery, a Pirelli sportigazgatója.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik