Forma-1

Tüntetők fenyegették a Bahreini Nagydíjat

Bahreini Nagydíj (bahreini nagydíj, tüntetők, )
Bahreini Nagydíj (bahreini nagydíj, tüntetők, )

Tüntetést tartottak a bahreini fővárostól, El-Manámától északra fekvő Barbar településen. A demokratikus reformokat követelő tüntetők a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Bahreini Nagydíjának megrendezése ellen tiltakoztak.

A bostoni maratonon történt kettős robbantás után különösen ijesztő mindez. Hogy félni kell-e ezután a Bahreini Nagydíj résztvevőinek, a szurkolóknak, netán ezentúl minden komolyabb sporteseményen, vagy sem? A tüntetők korát, nemét és tömegét nézve nem hinnénk, de nem árt megijedni. Példának okáért a FIFA is ezt tette. A felirat szövege: „Nem fogadjuk el a Forma-1-et, miközben az embereink börtönben vannak”.

A felirat szövege: „Nem fogadjuk el a Forma-1-et, miközben az embereink börtönben vannak”
Fotó: MTI

A tüntetés bizonyos Hasszan Humidan miatt robbant ki, akit letartóztattak. A rendőrség egy középiskolában oszlatott, könnygázzal, sokkológránátokkal oszlatták a diákokat. Az estete követően a jelentős részben britekből álló Forma-1-es közösséget (a csapatokat, szponzorokat és Bernie Ecclestone-t) brit politikusok is a futam lefújására szólították fel kedden.


Ajánlott videó

Olvasói sztorik