Forma-1

Az óceán partjára költözhet a Forma-1

Bernie Ecclestone (bernie ecclestone)
Bernie Ecclestone (bernie ecclestone)

Bernie Ecclestone Los Angelesbe, pontosabban Long Beachre vinné a második USA-beli futamot.

Öt év szünet után tavaly visszatért a Forma-1 az USA-ba, a texasi Austin mellett épült vadonatúj Circuit of the Americasra. Elvileg idén egy második amerikai verseny, egy New Jersey-i utah-i futam is bekerült volna a naptárba, de az elégtelen felkészülés miatt ezt 2014-re halasztották.

A Motorsport magazin új cikke alapján azonban elképzelhetőnek látszik, hogy New Jersey mellett egy harmadik USA-beli verseny is jöhet hamarosan. A szaklap szerzője, Gordon Kirby az IndyCar hétvégén következő, Long Beach-i futama kapcsán ugyanis arról ír, hogy az amerikai versenyszéria szerződése 2014-ben lejár a helyszínnel, Bernie Ecclestone pedig érdeklődik a kaliforniai lehetőség iránt.


Fotó: AFP

“Sok szó esik egy harmadik, nyugati parti versenyről. Én nagyon támogatnám, hogy az F1 leszerződjön a Long Beach-i Nagydíjra. Azt hiszem, elő is segíthetem ezt, már tárgyaltam erről. Nagy múltja van a versenynek, egy amerikai futam pedig egyértelműen nem elég” – mondta még tavaly ősszel a világ vezető motorsportszervező-ügynöksége, a Just Markerting főnöke, Zak Brown.

A múlttal kapcsolatban teljesen igaza is van a szakembernek, hiszen 1974 és ’83 között már rendeztek F1-es futamokat a Los Angelesszel szomszédos Long Beachen, és köztudott, hogy utólag megbánta Bernie Ecclestone, hogy pénzügyi nézeteltérések miatt nem hosszabbított szerződést a helyszínnel.

Az Ecclestone név egyébként nem idegen L.A.-ben, hiszen az angol kisember lányai ott (is) élnek. A fiatalabb, Petra két évvel ezelőtt minden idők egyik legdrágább lakóingatlan-üzletét kötötte, amikor 85 millió dollárért megvásárolta a néhai tévés producer, Aaron Spelling rezidenciáját.

A Long Beach-i futamnak azért kisebb akadálya is van: a pálya mindössze 3176 méter hosszú, az F1-es versenypályáknak pedig minimum 3,5 km-esnek kell lennie az FIA előírásai szerint.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik