Forma-1

Elmehet a Forma-1 Brazíliából

interlagos (interlagos, )
interlagos (interlagos, )

Lehet, hogy idén lesz az utolsó Brazil Nagydíj.

Bár az interlagosi pályának 2015-ig van Forma-1-es szerződése, Bernie Ecclestone azzal fenyegetőzik, hogy 2013 után elviszi a futamot Sao Paulóból, ugyanis a helyszín annyira elöregedett, hogy már az ő alkupozícióját is rontja.

Csak az alapos felújítás segíthet, sürgősen.

„A pálya vonala a világ legjobbjai közé tartozik, de a csapatokat és a nézőket kiszolgáló létesítmények a versenynaptár legpocsékabbjai. Nem kell olyannak lennie, mint Sanghajnak, de azért használhatónak kell lenniük. A többi pályát sem tudjuk rávenni a fejlesztésekre, amíg Interlagos ilyen.”

Ecclestone kiemelte, hogy a Sao Pauló-i pályán a csapatok a garázsaikban kénytelenek megtartani a megbeszéléseiket: „Ilyet még az utcai pályákon sem látunk, se Monacóban, se Melbourne-ben, se Montrealban!”

„Ha nem rázzák gatyába a pályát, 2014-ben már nem megyünk Sao Paulóba. Unom már az ígéreteket. Úgy hallottam, a város nem kapott meg egy focitornát, mert nincs kész a stadion. Így lesz a Forma-1-gyel is. Vége Sao Paulónak és talán a Brazil Nagydíjnak is, mert egyszerűen nincs pálya.”

Az utóbbi azért nem teljesen igaz, Ecclestone már tavaly Santa Catarinában járt, hogy egy új pálya projektjéről tárgyaljon.

„Bevallom, igazán lenyűgözött az ottaniak tenni akarása. Ha zöld utat adnánk a dolognak, szerintem azonnal munkához látnának!”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik