Forma-1

Alonsót élteti a nemzetközi sajtó

fernando alonso (fernando alonso)
fernando alonso (fernando alonso)

Visszhangok a Forma-1-es Kínai Nagydíj után.

Fernando Alonso nyerte a Kínai Nagydíjat a Forma-1-es világbajnokság hétvégi futamában, mögötte Kimi Raikkönen és Lewis Hamilton végzett.

Mark Webbernek nem jött össze a futam, a kerékcseréjét elrontotta a csapat, és máris felerősödtek az eddig is élő összeesküvés-elméletek.

Az alábbiakban a nemzetközi sajtó reagálásából szemezgetünk.


Fotó: AFP

Németország

Bild:

„Valóban csak trehányságról van szó? Webber kereke kiesett a futam közben. Alonso már csak tíz győzelemre van Ayrton Sennától, a Ferrari pedig ismét harcban a vb-címért.”

Frankfurter Allgemeine Zeitung:

„A siker és a gumi illata. A világbajnok Vettel mérges a sorsdöntő kerékproblémák miatt. Alonso győzött Sanghajban, de nem tudja, miért.”

Hamburger Abendblatt:

„A Ferrari visszatért. Vettel küzdött a kerekekkel, és csak negyedik lett.”

Süddeutsche Zeitung:

„Az idei harmadik futamon a harmadik győztes. A tökéletes stratégia meghozta Alonsónak a diadalt, a gumiproblémákkal küszködő Vettel szerint ‘sötétben tapogatóznak’.”

Tagesspiegel:

„Sikeres gumimenedzsment. Alonsóék helyes kereket választottak, Vettel csak negyedik.”

Mediterrán visszhangok

Olaszország

La Gazzetta dello Sport: „Vörös csillag Kína egén. Ez a győzelem duplán számít, a fenomenális Alonso megverte Kimi Räikkönent, így már nem utópia a vb-cím. A Red Bull a gumik miatt dühöng.”

Corriere dello Sport: „Alonso önkívületben. A ferraris jobbnak bizonyult Räikkönennél és Lewis Hamiltonnál is. Ez az erő diadala volt.”

Spanyolország

El Mundo Deportivo: „“A megállíthatatlan Alonso a rajttól a célig oktatta a mezőnyt.”

As: „Alonso ismét felélesztette a reményeket, a nagy sanghaji győzelem után ismét lehet a címről álmodozni.”

Anglia

Daily Mail:

„Alonso ismét bebizonyította, hogy a legokosabb pilóták közé tartozik, és megvalósítja a csapat terveit. Ugyanakkor kétséges, hogy a Forma-1 jelenlegi verziója az, amiről a sport szól valójában.”

The Guardian:

„Ez a futam gumifesztivált hozott. Az emberek nem azért fizetnek a drága jegyekért, hogy kerékcseréket lássanak.”

The Daily Telegraph:

„A 13. F1-es idényét taposó Alonso lassan a legnagyobbak közé emelkedik. Az oviedói pilóta 31. diadalával a negyedik helyre jött fel az örökranglistán, Nigel Mansell mellé. A versenyzőknek a gumik miatt Sanghajban nem a vezetési készségükre, hanem sokkal inkább a kémiai ismereteikre volt szükségük.”

The Times:

„Alonso vörösre festette Kínát, és az F1 is szégyentől piruló arccal távozhat a Távol-Keletről. Magyarázatra szorul, hogy a vegyipar miért előbbre való, mint a sport.”

Svájc

Blick:

„Vettel befürdött a gumikkal. Azt már bebizonyította, hogy rossz győztes – de most már rossz vesztes is?”

Neue Zürcher Zeitung:

„Nincs nyugalom a Red Bullnál. Az a merész taktika is rosszul sült el, hogy Vettel a többiektől eltérően a kemény kerekekkel kezdett, és csak később állt át a kevéssé tartós lágy gumikra.”

Tagas-Anzeiger:

„Az újítások a címvédő csapatot érintették a legdurvábban. A Red Bull idén is nagyon gyors kocsit épített, a jelek szerint bizonyos gumikeverékekhez túl gyorsat is.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik