Forma-1

Raikkönen szerint nem elég gyors a Lotus

Fernando Alonso, Kimi Raikkönen (fernando alonso, kimi raikkönen, )
Fernando Alonso, Kimi Raikkönen (fernando alonso, kimi raikkönen, )

A dobogósok nyilatkozatai a kínai időmérő után.


Fotó: AFP

Meglepően pesszimistán nyilatkozott a finn versenyző a Kínai Nagydíj időmérő edzése után, amelyen a Lotusszal a második helyen végzett Lewis Hamilton mögött.

“Nem érzem, hogy nagyon gyorsak lennénk. A második hely nem rossz, sőt, a legjobb, amit elértem eddig a csapattal, de jobb lenne elsőnek lenni. Viszont ehhez nincs meg a sebességünk. Meglátjuk, mi lesz holnap, de a középső szakasz nem a miénk, finoman fogalmazva sem” – mondta Kimi Raikkönen az edzést követően.

“Kicsi változtatást eszközöltünk a kocsin a múltkori nagydíjhoz képest, remélem, ez jól működik majd. Nagyon izgalmas verseny lesz, nüanszokon múlik majd, jó helyen vagyunk, várjuk a rajtot” – tette hozzá.

“Hihetetlen, hogy az élen végeztem, nem gondoltam volna. A kör nagyon jól sikerült, a csapat nagyszerű volt, nagyon boldog vagyok, és a hétvége eddig nagyon jól alakul számunkra. A megfelelő gumiválasztást megtalálni szinte képtelenség. Nagyon kemény versenyre számítunk, de szeretném megtartani a pozícióm. A harmadik szakaszban a Ferrari nagyon gyors, meglepődtem, hogy végül csak a harmadik helyen végzett Alonso” – nyilatkozta a pole pozíciót megszerző Lewis Hamilton.

Fernando Alonso szerint van még tartalék a Ferrariban. Nem csoda, hisz a harmadik szabadedzésen nagyon nagyot vert a mezőnyre, aztán az éles edzésen csak harmadik lett:

“Vannak új elemei az autónak itt Kínában, eddig ezek jól is sültek el, de még vannak tartalékaink, gyorsulhatunk a vasárnapi versenyre. Tovább kell dolgoznunk, hogy megtaláljuk ezeket a másodperceket. Nem vagyunk könnyű helyzetben a gumikat illetően, de ez nem újdonság. Remélem, jó és tiszta versenyünk lesz, amelynek végén a dobogóra érünk” – mondta a spanyol.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik