Forma-1

Ez alapfilm lesz az F1 szerelmeseinek

Niki lauda és James Hunt (niki lauda, james hunt, )
Niki lauda és James Hunt (niki lauda, james hunt, )

Már régóta beszédtéma a kétszeres Oscar-díjas Ron Howard Forma-1-es filmje. A mozi bemutatóját idén szeptemberre ígérik. Most megjelent az első hivatalos előzetes.

Aki kicsit is szereti a Forma-1-et, annak kötelező alapfilm lesz az amerikai rendező 1976-os F1-szezonról készült mozija. Aki utálja a benzingőzt, az meg csak egy remek, életből vett sztorit kap, feltételezhetően az amerikai mozik kötelező közönségelemeivel és némi mesével megfűszerezve.

A Rush (Száguldás) – mert hogy ez lenne a címe – Niki Lauda és James Hunt emlékezetes bajnoki versengésén keresztül enged bepillantani a Forma-1 kulisszái mögé. Két teljesen különböző ember teljesen különböző életformájába, a hetvenes évek szextől, cigarettafüstös partiktól sem mentes világába kalauzol, ahol a dráma és a halál közelsége folyamatosan tapintható része az életnek.

Daniel Brühl (Lauda) és Chris Hemsworth (Hunt) tolmácsolásában újjáéled a a nürburgringi tragédia, majd a szezonzáró japán nagydíj, ahol Lauda három ponttal vezetett Hunttal szemben, de a zuhogó esőben az osztrák két kör után kiállt, mivel nem akart kockáztatni. Hunt harmadik lett, és megszerezte a világbajnoki címet, mindössze egy pont különbséggel.

Jó kis film lesz!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik