Forma-1

Másfél pilótája van a McLarennek

mclaren (mclaren, )
mclaren (mclaren, )

Az egykori McLaren-pilóta, John Watson szerint 2013-at gyakorlatilag egypilótás csapatként kell végigcsinálnia a wokingi alakulatnak, Sergio Perezre még nem támaszkodhatnak.

Eddig gyenge a McLaren
Fotó: AFP

Miután Lewis Hamilton úgy döntött, hogy 2013-tól a Mercedesnél folytatja F1-es pályafutását, a McLaren a sauberes Sergio Perezt igazolta le Jenson Button mellé.

A mexikói pilótának volt pár jó futama 2012-ben, de a szezon utolsó harmadában teljesen eredménytelen volt, 2013-ban pedig egy igen problémás autót kapott a McLarennél.

Az ötszörös futamgyőztes egykori Brabham-, Penske- és McLaren-versenyző, John Watson úgy véli, hogy az idei év túl nagy falat is lehet Pereznek, így a wokingiak csak Jenson Buttonra támaszkodhatnak 2013-ban.

„A Red Bullnál két igen tapasztalt pilóta van, és ugyanez igaz a Ferrarira és a Mercedesre is. A McLarennek viszont csak másfél pilótája van. Hamilton Perezzel való pótlása sokakat meglepett a paddockban. Azt a többség is elismeri, hogy egy kör benne van a srácban, de a versenyteljesítménye azért nem ilyen világos” – mondta a BBC-nek.

„Volt pár szép futama tavaly, de számomra egyelőre nem világos, hogy mit is adhat ő a csapatnak. Ha egy nagyon jó autót adnak alá, akkor Perez is csilloghat, de az én szememben az az igazán jó versenyző, aki a gyenge autóból is sokat hoz ki. Az még nem dőlt el, hogy Perez képes-e ilyesmire is. Az élcsapatoknál ott vannak a tapasztalt, futamgyőztes párosok, a McLaren, legalábbis rövid távon, hátrányban van velük szemben.”

A Forma-1-es idény a hétvégén a Kínai Nagydíjjal folytatódik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik