Forma-1

Máris megvan Massa utódja?

jules bianchi (jules bianchi, )
jules bianchi (jules bianchi, )

Az idén a Marussiánál bemutatkozott Jules Bianchi ferraris kötődése továbbra is él, és ha lehetősége adódik, örömmel lép a 2013 végén lejáró szerződésű Felipe Massa helyére.

Jules Bianchi néhány évvel ezelőtt az F1 következő nagy durranásának tűnt, de karrierje egy kicsit elakadt, végül 2012-re a Force Indiánál kapott tartalékosi állást, de 2013-ra nem léptették elő.

Az utolsó pillanatban aztán a Marussiához szerződött, ahol már az első két hétvégén megmutatta, hogy megérdemelte a versenyzői bemutatkozást, hiszen az időmérőkön egy másodperccel verte csapattársát, a futamokon pedig a fő rivális Caterham előtt ért célba.

Ha a kezdéshez hasonlóan alakul a folytatás is, nem elképzelhetetlen, hogy már jövőre egy nagycsapatnál, még pontosabban a Ferrarinál köt ki, hiszen Bianchi a maranellói márka utánpótlásprogramjának tagja, Felipe Massának pedig csak 2013 végéig van szerződése.


Fotó: AFP

A 23 éves versenyző nem is tagadja, hogy gondol erre: „Jelenleg is tartom a kapcsolatot a Ferrarival, hiszen továbbra is tagja vagyok a versenyzői akadémiának, szóval figyelik, hogy mit csinálok. De külön nyomást nem veszek magamra, idén a Marussiánál vagyok, itt akarok jól dolgozni, aztán majd meglátjuk, mit hoz a jövő” – nyilatkozta a Sky Sportsnak.

„Igen, végső soron persze gondolunk a Ferrarira, hiszen az akadémián keresztül szerződésem van velük, szóval igen, jó lenne valami a jövőben. De korai még erről spekulálni, még csak két futamon vagyunk túl, 17 verseny vár ránk, majd meglátjuk! Egyelőre az első szinten kell fejlődnöm. Meglátjuk, mi lesz jövőre, de akár a Marussiánál is szívesen maradok.”

A kérdésre, hogy azért késznek érezné-e magát, ha a Ferrari 2013 végén hívná, így felelt: „Igen, mert szerintem ha az ember a Forma-1-ben van, akkor már a világ legjobb versenyzői közé tartozik, azaz egy Ferrariba is beülhet. Egyszerűen csak arról van szó, hogy kezdőként még gyűjteni kell a tapasztalatot, de jó teljesítményekkel meg lehet mutatni, hogy megérdemled a lehetőséget.”

Az esetleges Massa–Bianchi csere pikantériája lenne, hogy mind a brazil veteránt, mind a francia újoncot ugyanaz az ember, a volt Ferrari-főnök, jelenlegi FIA-elnök Jean Todt fia, Nicolas Todt menedzseli.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik