Forma-1

Női pilótát fogott a Red Bull

Beitske Visser (Beitske Visser,)
Beitske Visser (Beitske Visser,)

Monisha Kaltenborn, Claire Williams, Susie Wolff. Ők hárman képviselik a női nemet a Forma-1 világának legfelső szintjén. A Red Bull most felfedezett egy holland lányt.

Beitske Visser
Fotó: Red Bull

Monisha Kaltenborn a Sauber csapatfőnöke, Claire Williams a Williams-istállóé lesz hamarosan, míg Susie Wolff ugyanitt teszpilóta. Bernie Ecclestone évek óta panaszkodik arra, hogy az F1 maximálisan férfisport. Állítása szerint jó lenne, ha találnának végre egy alkalmas női pilótát is a sorozatba.

Meglehet, most a Red Bull meglelte az újabb csiszolatlan gyémántot. Az istálló utánpótlásprogramjába felvették a még csak 18 éves holland Beitske Vissert, aki tavaly, a német ADAC Formula Masters-szériában bemutatkozó évében a 8. lett, két futamgyőzelmet is jegyzett.

Ne felejtsük, a program legfényesebb csillaga a háromszoros világbajnok Sebastian Vettel, de a Torro Rossónál még bemutatkozhatott Tonio Liuzzi, Scott Speed, Robert Doornbos, Sebastien Buemi, Jaime Alguersuari, Daniel Ricciardo és Jean-Eric Vergne is.

A holland lánynak egészen biztosan sokat kell fejlődnie, de nyilván a szakembereknek nem véletlenül esett rá a választása. Idén már a Red Bull támogatásával indul, és ha jól eredményeket ér el, később jöhet például a World Series by Renault is. Meglehet, két-három év múlva ő is ott ülhet az egyik Toro Rossóban.

Így gokartozik a Red Bull felfedezettje, Beitske Visser:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik