Forma-1

Forma-1: a csapatutasítást nem lehet megtiltani

franz tost (franz tost, daniel ricciardo, toro rosso, )
franz tost (franz tost, daniel ricciardo, toro rosso, )

A Toro Rosso főnöke is hozzászólt a testvércsapat Red Bull malajziai incidense után kialakult vitához. Franz Tost szerint a csapatutasítások szükséges rossznak számítanak az F1-ben.

A két héttel ezelőtti Maláj Nagydíjon a kettős győzelmet arató Red Bull és a 3–4. helyet megszerző Mercedes is világos csapatutasításokkal operált.

Igaz, míg a címvédő csapatnál Sebastian Vettel tett a bokszutcai elvárásokra és megelőzte gyanútlan csapattársát, Mark Webbert, addig Ross Brawn letiltotta az előzési engedélyért könyörgő Nico Rosberget.

Más-más irányból, de mindkét eset visszatetsző volt, abban azonban az F1-es szereplők többsége egyetért, hogy a csapatutasítások nem iktathatók ki a sportágból, a pilótáknak pedig illik magukat tartani azokhoz. Így véli a Red Bull utánpótláscsapatának főnöke, Franz Tost is:

„Összességében nem vagyok nagy rajongója a csapatutasításoknak, mert jobb csatákat, előzéseket látni. A Toro Rossónál igyekszünk is csak minimálisan beleszólni” – nyilatkozta a Red Bull-közeli Speed Weeknek az osztrák, elismerve, hogy néha azonban a faenzai csapatnál is élnek ilyenekkel.

„A fegyelem a siker egyik legfontosabb feltétele. A csapatutasítások ilyen-olyan formában mindig is itt voltak az F1-ben, szóval a tiltásuknak semmi értelme nem lenne” – szögezte le a 2007–2008-ban Vettel közvetlen főnökeként dolgozó Tost.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik