Forma-1

Webber elhagyja a Forma-1-et?

mark webber (mark webber, )
mark webber (mark webber, )

Egyre erősebbek azok a hírek, miszerint az ausztrál pilóta nem csak istállót, hanem sorozatot is vált.

A Maláj Nagydíjon Sebastian Vettel a csapatutasításnak fittyet hányva a hajrában megelőzte Mark Webbert. Azóta egyrészt áll a bál a két pilóta között, másrészt folyamatosan az a kérdés, tudja-e, akarja-e az ausztrál pilóta a történtek után a Red Bullnál folytatni?

Ami tény, az ausztrál szerződése az idény végéig szól, de a német Bild tudni véli, Webber berágott, sem ő, sem a csapat nem akarja meghosszabítani azt. Sőt, most azt állítják, nemcsak csapatot, kategóriát is vált.

A lap arról számol be, hogy a hosszú távú versenyzésbe 2014-től visszatérő Porsche örömmel beültetné egyik járgányába a 37 éves rutinos pilótát. A Porsche eddig nem cáfolta, de nem is erősítette meg a Bild állítását.

„A Porsche jelen állás szerint tíz gyors és nemzetközileg is sikeres versenyzővel rendelkezik, akik remek eséllyel pályáznak a vezető helyekre. Hogy érkeznek-e még versenyzők, és ha igen, kik lesznek azok, csak később döntjük el” – nyilatkozta Oliver Hilger, a Porsche szóvivője.

A szezon elején Webber már egyszer cáfolta, hogy kapcsolatban áll a Porschéval. A Motorsport-total nevű szakportál mégis tudni véli, a gyártó ajánlatot tett az ausztrálnak, aki nem zárkózott el a kategóriaváltástól. Ha Webber úgy dönt, csatlakozik a csapathoz, úgy semmiképp sem számítana újoncnak a Le Mans-sorozatban, hiszen korábban a Mercedessel már versenyzett a hosszú távú viadalon.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik