Forma-1

Hamiltont visszarángatták a földre

lewis hamilton (lewis hamilton, )
lewis hamilton (lewis hamilton, )

Toto Wolff szerint a helyén kell kezelni a Forma-1-ben szereplő Mercedes malajziai remeklését.

Hamilton talán túlpörögte a Mercedes legutóbbi eredményét
Fotó: AFP

A 2012-es idény utolsó harmadában látványosan vergődő Mercedesnek sikerült kikeverednie a gödörből a 2013-as idény elejére, már a teszteken is erős volt a csapat, a Maláj Nagydíjon pedig a gyári csapat modern kori történetének legjobb összesített eredményét érték el Lewis Hamilton 3. és Nico Rosberg 4. helyével.

Hamilton a múlt héten már arról beszélt, hogy Szepang megmutatta, a Mercedes a második erő a Red Bull mögött, de a stuttgartiak motorsportfőnöke – valószínűleg okulva a korábbi évekből – sokkal árnyaltabban közelíti meg a jó indulást.

“Természetesen nőttek az elvárások! De bántam, hogy nem lett miénk a pole, mert az aztán tényleg magasra tette volna a lécet a futamra. Jó, erős versenyünk volt, de a bajnokcsapat így is megmutatta, hogy bőven van még dolgunk, hogy nem lesz korán vége a munkaidőnek nálunk. Az elvárások nőttek, de nem szabad elszállnunk!” – magyarázta az Autosportnak a Mercedeshez januárban csatlakozott Toto Wolff.

Az osztrák szakember ezzel együtt nem tagadta, hogy pontosan ezt szerették volna látni: “Ebben reménykedtem, itt kell tartania a csapatnak. Ahhoz, hogy az élmenők között legyünk, és hogy végül bajnoki címet nyerhessünk, mindent össze kell rakni. Örülök, hogy a második versenyen sikerült megerősíteni a pozíciónkat, de a fő, hogy ezután is folytassuk a munkát, fejlődjünk és előre tekintsünk. A Maláj Nagydíj már a múlt.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik