Forma-1

Nem dobhat el újabb pontokat a Ferrari

Ferrari (ferrari, )
Ferrari (ferrari, )

A Ferrari csapatfőnöke arra figyelmeztet, hogy a szepangihoz hasonló egyautós pontszerzés nem fér bele újra. Stefano Domenicali azt is reméli, hogy profitálhatnak a Red Bull-viszályból.

Bár a szezonnyitó Ausztrál Nagydíj jól indult a Ferrari számára, hiszen Fernando Alono 2., Felipe Massa pedig 4. lett, amivel az olasz csapat a konstruktőri verseny élére ugrott, a malajziai hétvége messze nem alakult ilyen jól számukra.
Alonso és a csapat rizikózott, így a spanyol a törött első szárny miatt az első kör végén kiesett Szepangban, míg Massának az 5. hellyel kellett beérnie. A csapatfőnök, Stefano Domanicali szerint Kínában nem szabad hasonló hétvégét produkálniuk.

„Világos, hogy a sanghaji megint egy másféle pálya, ahová újabb fejlesztéseket kell vinnünk és a maximumot kell kihozni a csomagból. Malajzia után jó lett volna újra azonnal pályára lépni, hogy eloszlassuk a rossz hangulatot, de sajnos előbb itt a szünet, amikor azonban mindent helyrerázhatunk, nagyon összpontosítanunk kell, mert nem dobhatunk el újabb pontokat” – mondta a Ferrari hivatalos oldalán az olasz.

„A legfontosabb, hogy kiismerjük, igazán mire képes az autó. A teljesítménnyel már most sem állunk rosszul, de ezután is folyamatosan javulnunk kell. Fontos aztán a gumik megértése is, mert alapvető szerepük lesz idén.”

Bár hangsúlyozza, hogy elsősorban csak önmagukra koncentrálnak, Domenicali azért csendesen azt is reméli, hogy a Red Bull és a Mercedes belső gondjai a kezükre játszhatnak.

„Bőven lesz még futam, amikor Malajziához hasonlóan torz képet mutat majd a pontszerzés. Remélhetőleg ezután más csapatoknál lesznek gondok, ahogy láthatjuk, némelyik csapatnál komoly feszültségek vannak. Nem nagyon szeretnék azért a többiekről beszélni, inkább magunkkal foglalkozom, ha pedig a riválisoknál bajok lesznek, akkor azt is ki kell használnunk.”

A szepangi csalódáson nem is akarnak rágódni a Ferrarinál, inkább a potenciálra figyelnek és hosszú távon gondolkodnak.

„Szerintem szépen szerepelhettünk volna, elérhettük volna a kitűzött célokat, azonban ez egy maraton, fontos, hogy továbblépjünk, magunk mögött hagyjuk Malajziát. Hosszú a bajnokság, összeszedettnek kell maradnunk.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik