Forma-1

Alonsót eddig nem győzte meg a Red Bull

Fernando Alonso, Kimi Raikkönen (fernando alonso, kimi raikkönen, )
Fernando Alonso, Kimi Raikkönen (fernando alonso, kimi raikkönen, )

Fernando Alonso dobogós helyezéseket vár a Ferraritól, a Red Bullt pedig nem tartja legyőzhetetlennek.

A Ferrari spanyolja jól kezdte a 2013-as évet, ugyanis a szezonnyitón a második lett, ám legutóbb, a Maláj Nagydíjon már korán kiesett, így jelenleg a hatodik a világbajnoki pontversenyben.

„Ha lesz egy olyan hétvége, amikor a körülmények ideálisak lesznek, akkor reményeim szerint jól zárjuk a kvalifikációt és értékes pontokat szerezhetünk. Igazából már egy jó éve ez a célunk” – mondta Fernando Alonso az Autosportnak adott interjújában.

Április közepén előbb Kínában, majd Bahreinben vendégeskedik a száguldó cirkusz mezőnye, a spanyol szerint nem nagy kihívás a Ferrari számára, hogy megfejelje a tavalyi produkcióját:

„Kilencedik, majd hetedik voltam tavaly, szóval ezt nem lesz nehéz túlszárnyalni. Ha Európába három dobogós helyezéssel tudnánk megérkezni, az jót tenne a közhangulatnak a csapaton belül” – így a kétszeres világbajnok.

A 31 esztendős versenyzőnek a nagy rivális Red Bullról is megvan a véleménye:

„Nem hinném, hogy annyira erősek lennének. Ausztráliában jól kezdtek és a futam is sikeres volt a számukra. Malajziában már nekik is voltak gondjaik a gumikopással, a Mercedes szinte végig versenyben volt velük. Legyőzhetjük őket. Az első két futam úgyis kiszámíthatatlan volt, még nincs reális képünk az erőviszonyokról, sem a saját autónk képességeiről.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik