Forma-1

Sebastian Vettel mindenkitől bocsánatot kért

sebastian vettel (sebastian vettel)
sebastian vettel (sebastian vettel)

A Forma-1-es világbajnokság címvédője Mark Webbertől is elnézést kért az ominózus előzés miatt.

Bocsánatot kért a Forma-1-es Red Bull istálló összes alkalmazottjától a világbajnoki címvédő Sebastian Vettel, amiért a vezetők utasítása ellenére megelőzte csapattársát, Mark Webbert a múlt vasárnapi Maláj Nagydíj hajrájában. Az osztrák istálló csütörtöki közlése szerint a 25 éves német versenyző személyesen kért elnézést mindenkitől, beleértve ausztrál kollégáját is.

“Azt mondta, az időt nem tudja visszapörgetni, de elfogadta, hogy amit tett, az hiba volt” – fogalmazott Christian Horner csapatfőnök azután, hogy Vettel meglátogatta az istálló Milton Keynes-i központját.

“Bocsánatot kért a csapattól és annak minden egyes tagjától” – mondta el Horner. A háromszoros vb-győztes pilóta elismerte, csapattagnak lenni elengedhetetlen ahhoz, hogy az egyéni vb-címért harcolhasson.

A csapatfőnök Webber jövőjével kapcsolatban úgy fogalmazott, az ausztrál pontosan tudja, hogy a Red Bull vezetőinek nem állt szándékában elvenni tőle a győzelmet, s mivel egy olyan autóban ül, amellyel futamokat vagy akár vb-t is lehet nyerni, most, illetve az idény közben biztosan nem hagyja el az istállót.

A Bild című napilap szerdán arról írt, hogy a 36 éves Webberrel a szezon végén nem hosszabbítanak szerződést, a Red Bull ugyanakkor ezt közleményben cáfolta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik