Forma-1

Webber berágott, távozik a Red Bulltól, a csapat cáfol

mark webber (mark webber, )
mark webber (mark webber, )

A német Bild értesülése szerint az ausztrál pilótával nem hosszabbít a csapata, az idény végén elhagyja a Forma-1-es Red Bull istállót. A kiváltó ok: a vasárnapi Malajziai Nagydíjon a csapatutasítás ellenére megelőzte őt Vettel.

Egyes vélekedések szerint a szepangi futamon a címvédő és háromszoros világbajnok német Sebastian Vettel csak bosszút állt Mark Webberen egy 2011-es esetért. Mások, például Flavio Briatore éppen a csapatfőnököt Christian Hornert bírálta élesen a kaotikus Maláj Nagydíj után.

A Bild című napilap úgy tudja, a Red Bull nem annyira Webbert védi, mint inkább kiáll az aranytojást tojó, saját nevelésű Vettel mellett és a szezon végén nem hosszabbít az ausztrállal. A 36 évével a mezőny korelnökének számító Webber az utóbbi időben amúgy is csak egyéves szerződéseket kapott. Helyette a 23 éves, szintén ausztrál Daniel Ricciardo lehet, aki jelenleg a Red Bull testvércsapatánál, a Toro Rossónál pallérozódik.

Az istálló szerdán délután közleményben jelezte: merő spekuláció az, hogy Mark Webber 2014-ben nem lesz a Red Bull pilótája, a csapat elégedett a teljesítményével.

“Még csak két futam ment le az idei szezonból, túl korai még foglalkozni a 2014-essel” – áll a közleményben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik