Forma-1

Vettel bosszút állt 2011-ért

Webber, vettel (webber, vettel)
Webber, vettel (webber, vettel)

Egyes vélekedések szerint a német pilóta nem csinált semmi mást, mint amit Mark Webber tett vele 2011-ben, a Brit Nagydíjon. Más kérdés, akkor az ausztrálnak nem sikerült a csapatutasítást figyelmen kívül hagyó előzés.

Érdekes átalakuláson megy keresztül az ember attól függően melyik oldalán áll a “cuminak”. A hétvégi Malajziai Nagydíj után Mark Webber teljesen kiakadt azon, hogy csapattársa Sebastian Vettel a csapatutasítást mellőzve megelőzte őt a verseny hajrájában.

De mire is jó az internet? Az esetet követően hamarjában felkerült a világhálóra egy 2011-ből, a Brit Nagydíjról származó videó, ahol jól láthatóan és hallhatóan éppen Webber teszi ugyanezt Vettellel. Az akkor második helyen autózó Vettel autójában felmondta a szolgálatot a KERS, így az őt követő Webber “ráesett a háromszoros világbajnok nyakára”.

Amikor az ausztrál megérkezett Vettel mögé Ciaron Pilbeam (Webber versenymérnöke) “virágnyelven” jól hallhatóan ezt kérte Webbertől: “Három másodperces távolság kell, maradj le, nehogy tönkremenjen a bal első gumi.”
Christian Horner csapatfőnök még rá is erősített erre: “Mark, tartanod kell a különbséget! Tartsd a különbséget!”
Webber csak annyit mondott: “Tartom a különbséget, rendben…” – majd tövig nyomta a gázt és megpróbálta megelőzni Vettelt. Íme:

Más kérdés, Vettel akkor ügyesebben védekezett, mint az ausztrál most, így végig megtartotta második pozícióját. Egyszóval, egyik kutya, másik eb, vagy másként, mindketten igazi versenyzők, csak a győzelem érdekli őket.

Mindenesetre a világbajnokság végkimenetele szempontjából feltétlenül érdekes Bernie Ecclestone a The Telegraphban megjelent meglátása: “Talán elérkezik még az a pont, amikor Vettelnek jól jön majd Mark támogatása, de nem hiszem, hogy az ausztrál ezek után segíteni fog neki” – vélekedett a történtekről Ecclestone a napilap keddi számában.

Meglehet. Vagy kiegyeznek döntetlenben, és ettől fogva betartják a csapatutasítást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik