Forma-1

Webber: Sajnos nincs visszatekerésgomb

mark webber (mark webber, )
mark webber (mark webber, )

Feszült a hangulat a Forma-1-es Infinity Red Bull istállónál a vasárnap történtek miatt. Webber azt fontolgatja, van-e jövője a csapatnál.

A hétvégén már a második futamot rendezték a Forma-1 2013-as idényéből, a Maláj Nagydíjat. Azonban az élen végzett három versenyző közül egyik sem volt boldog.

A Red Bullok végeztek az első két helyen, Vettel, Webber sorrendben, míg a harmadik Hamilton lett. A címvédő csak úgy tudta megnyerni a futamot, hogy a hajrában, a csapatutasításra a motorjával visszafogottan bánó ausztrált egy agresszív manővernek köszönhetően megelőzte. Ez nem tetszett Webbernek, szóvá is tette, de láthatóan Vettelt is bántotta a dolog. Tegyük hozzá, a háromszoros világbajnokra rádión rászólt Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke, hogy butaságot csinált. 

A mercedeses Hamilton pedig azért nem örülhetett a harmadik helynek, mert a mögötte haladó Rosberg sokkal gyorsabb volt, meg is előzhette volna a 2008-as világbajnokot, de a csapat megtiltotta ezt neki.

Webber az eset után elgondolkodott azon, van-e jövője a Red Bullnál, és ha igen, milyen szerepet szánnak neki. A dühös versenyző szerint az istálló úgyis a németet fogja védeni, ahogy azt szokták.

“Azon kell dolgoznunk, hogy a csapatnak minél jobban menjen. Ezt a problémát természetesen megbeszéljük a héten. Utána Ausztráliába utazom, hogy szörfözzek, a telefonomat pedig kikapcsolom” – mondta a 36 éves pilóta.

“Az utolsó 15 körben sok minden megfordult a fejemben, különböző okokból. Nemcsak a jelenre értem ezt, hanem a múltra is. A vasárnapi történésekkel kapcsolatban pedig sajnos nincs visszatekerés gomb.”

Horner rögtön a futam után megbeszélést tartott, de kétségtelen, hogy Webberben ez a szálka továbbra is ott marad, és vélhetően a jövőben is bizalmatlan lesz csapattársával. A csapatfőnök egyébként nyiltan leteremtette a háromszoros világbajnokot.

“Az hiszik, ha megmondjuk neki, “lassíts, és add vissza az első helyet”, megteszi? Nem volt semmi értelme. Világossá tette a szándékát azzal, hogy megtette ezt a lépést. Tudta, mi az utasítás, mégis figyelmen kívül hagyta. A csapatérdek elé helyezte a saját érdekeit. Csak arra koncentrált, hogy hét ponttal többet adnak az első helyért, mint a másodikért, ez pedig rossz. És ezt ő is elfogadta. A pilóta csak a 25 pontra konctentrál, amit a győzelemért adnak, mi viszont arra a 43-ra, amit az első kettő kap” – mondta ingerülten Horner.

A következő futamot Kínában rendezik, április 14-én.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik