Forma-1

Hamilton a Red Bullhoz akart igazolni

Lewis Hamilton (lewis hamilton, )
Lewis Hamilton (lewis hamilton, )

Az F1 ura elárulta, hogy a McLarentől szabadulni akaró Lewis Hamilton eredetileg a Red Bullnál szeretett volna helyet találni, a Mercedest csak Bernie Ecclestone ajánlotta a figyelmébe.

Már 2011-ben felmerült, hogy Lewis Hamilton 2012 végén elhagyhatja majd a McLarent, az angol pilóta a Kanadai Nagydíjon személyesen is tárgyalt a Red Bull főnökével.

A felek akkor tagadták, hogy az esetleges átszerződésről beszéltek, de a Forma-1 első számú vezetőjeként ismert Bernie Ecclestone a hétvégén megerősítette, hogy a brit „szárnyakat akart kapni”, de a Red Bull tavaly újra szerződést hosszabbított Mark Webberrel.

„Sebastian (Vettel) részéről is rendben lett volna, ha Lewis oda szerződik. Dietrich (Mateschitz, Red Bull-tulajdonos) azonban egy nagyon egyenes ember, megmondta Marknak, hogy részükről zöld az út, maradhat még, ha akar. De ha Mark távozott volna, Dietrich leigazolta volna Lewist” – mesélte a Daily Mail vasárnapi kiadásának Ecclestone.

A cirkusz tótumfaktuma a Red Bull-os tervek befuccsolása után irányította a Mercedeshez a McLarenből kiábrándult Hamiltont: „Lewis, miért nem tárgyalsz a Mercedesszel? Lewis a szemeit forgatta, de mondtam neki, hogy nincs veszítenivalója, hiszen a McLarentől mindenképp le akar lépni.”

Ecclestone visszaemlékezése érdekes abban a tekintetben, hogy a Mercedesnél tavaly azt állították, már 2012 legelején elindultak a tapogatózások a felek között, míg a fenti sztori logikája szerint Hamilton csak tavaly nyáron kezdett tárgyalni brackley-i csapattal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik